Dijous, 2 desembre 2021
IniciDiscapacitatEls ajuntaments se sumen a la celebració del Dia Mundial de l’ELA...

Els ajuntaments se sumen a la celebració del Dia Mundial de l’ELA per donar suport a les persones i familiars afectades

Il·luminaran de verd les seves façanes per donar visibilitat a la malaltia

fest un gest per ela fundacio miquel valls
Cartell de la campanya 2021 Fes un gest per l’Ela // Foto: Fundació Miquel Valls

Molts ajuntaments de Catalunya se sumen avui a la celebració del Dia Mundial de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) il·luminant de verd la seva façana, o la d’alguns dels monuments més emblemàtics de les ciutats, per donar visibilitat a les persones i familiars afectades per aquesta malaltia.

Paral·lelament els consistoris i molts particulars se sumaran també a la campanya Fest un gest per l’ELA que organitza la Fundació Miquel Valls, fent el gest de l’ela i pujant-la a les xarxes socials, per reivindicar la necessitat d’invertir més recursos econòmics en la seva recerca.

fiare banca etica crowdfunding

L’Esclerosi Lateral Amiotròfica és una malaltia que actualment no té cura. En l’ELA la degeneració de les neurones motores fa que la capacitat del cervell per iniciar i controlar el moviment muscular es perdi. En conseqüència els pacients presenten atrofia muscular que avança provocant paràlisi progressiva. A banda de l’autonomia motora, la capacitat de parla, deglució i respiració també es veuen afectades.

Actualment hi ha unes 400 persones afectades a Catalunya, 4000 a tot el territori espanyol i 350.000 a nivell mundial. Cada any es diagnostiquen 120.000 casos nous a tot el món.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES