El TSJC decidirà si els complements salarials aplicats als CET per arribar al nou SMI s’ajusten a llei

Els sindicats han denunciat que aquests complements trepitgen els drets dels treballadors

manifestació cets complements viabilitat econòmica
Els manifestants han omplert els carrers de Barcelona // Foto: Dincat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) haurà de decidir en els propers mesos si l’absorció dels complements salarials d’antiguitat dels treballadors/es amb discapacitat al Centres Especials de Treball (CETS) s’ajusta a la llei, després que els sindicats UGT i CCOO denunciessin que aquesta pràctica està “trepitjant” els drets laborals de les persones amb discapacitat.

La incorporació d’aquests extres salarials al salari base permet que els CET, ofegats econòmicament des que es va augmentar el salari mínim, puguin pagar els 900 euros de sou que marca la llei.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Per la seva banda, les patronals asseguren que és l’única opció que tenen per complir amb el nou llindar. Almenys, és l’alternativa provisional que contemplen fins que l’administració pública incrementi els ajuts.

L’Associació Empresarial d’Economia Social Dincat (AEES) patronal dels CET, demana que l’Estat torni a cobrir el 75% dels sous d’aquests empleats/des. Ara, les subvencions només en cobreixen el 50%.

BANER_300X250

Per l’AEES aquest és el cavall de Troia d’aquesta situació, ja que alerta que si aquesta infrafinanciació continua estaran en perill el 25% dels Centres Especials de Treball.

A Catalunya hi han 200 CET, dels quals un centenar compta amb una plantilla de prop de 10.000 persones amb discapacitat i especials dificultats. Aquest col·lectiu porta ja mesos manifestant-se al carrer per fer pressió a l’administració pública, amb l’objectiu de revertir aquesta situació d’infrafinançament que posa en perill la viabilitat econòmica d’aquests centres.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*