El telèfon d’emergències 112 serà accessible per a les persones sordes a partir del proper 24 de gener

Un Reial Decret obliga a garantir l’accessibilitat universal del servei

telefon emergencies 112 accessible persones sordes

A partir del proper 24 de gener el telèfon d’emergències 112 serà accessible per a persones sordes, després de la publicació d’un Reial Decret que modifica les directrius bàsiques per a millorar l’atenció a persones amb discapacitat que obliga a garantir l’accessibilitat universal d’aquest servei.

L’objectiu d’aquesta mesura és que davant qualsevol amenaça de catàstrofe natural o emergència industrial o tecnològica, es garanteixi que les persones amb discapacitat rebin la informació de forma que resulti comprensible i puguin adoptar així les mesures oportunes per a la seva pròpia seguretat i la protecció dels seus béns.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Les modificacions s’hauran d’introduir en els plans autonòmics i locals i, per establir els mecanismes concrets, s’hauran de determinar protocols d’actuació específics en les diferents fases d’emergències.

El Reial Decret aprovat també té l’objectiu de suprimir, entre altres, les barreres comunicatives a les que s’enfronten les persones sordes usuàries de la llengua de signes quan reclamen un servei d’emergència a través del telèfon 112.

BANER_300X250

Aquestes mesures responen a la demanda de les associacions representatives de les persones amb discapacitat per adaptar aquest servei al compliment dels drets enunciats en la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. Així, el Reial Decret compta amb el suport del Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI), la Confederación Estatal de Personas Sordas (CNSE) y de la Federación de Familias de Personas Sordas (FIAPAS).

Cal recordar, d’altra banda, que la Comissió Europea ha arribat a plantejar-se l’obertura d’un procediment d’infracció contra Espanya per incompliment de la normativa comunitària en aquest sentit.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*