7.7 C
Barcelona
Diumenge, 17 gener 2021
Inici Destacades El telèfon d’emergències 112 serà accessible per a les persones sordes a...

El telèfon d’emergències 112 serà accessible per a les persones sordes a partir del proper 24 de gener

telefon emergencies 112 accessible persones sordes

A partir del proper 24 de gener el telèfon d’emergències 112 serà accessible per a persones sordes, després de la publicació d’un Reial Decret que modifica les directrius bàsiques per a millorar l’atenció a persones amb discapacitat que obliga a garantir l’accessibilitat universal d’aquest servei.

L’objectiu d’aquesta mesura és que davant qualsevol amenaça de catàstrofe natural o emergència industrial o tecnològica, es garanteixi que les persones amb discapacitat rebin la informació de forma que resulti comprensible i puguin adoptar així les mesures oportunes per a la seva pròpia seguretat i la protecció dels seus béns.

Les modificacions s’hauran d’introduir en els plans autonòmics i locals i, per establir els mecanismes concrets, s’hauran de determinar protocols d’actuació específics en les diferents fases d’emergències.

ARC Soluciones publi

El Reial Decret aprovat també té l’objectiu de suprimir, entre altres, les barreres comunicatives a les que s’enfronten les persones sordes usuàries de la llengua de signes quan reclamen un servei d’emergència a través del telèfon 112.

Aquestes mesures responen a la demanda de les associacions representatives de les persones amb discapacitat per adaptar aquest servei al compliment dels drets enunciats en la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. Així, el Reial Decret compta amb el suport del Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI), la Confederación Estatal de Personas Sordas (CNSE) y de la Federación de Familias de Personas Sordas (FIAPAS).

Cal recordar, d’altra banda, que la Comissió Europea ha arribat a plantejar-se l’obertura d’un procediment d’infracció contra Espanya per incompliment de la normativa comunitària en aquest sentit.

Subscriu-te a la Newsletter

OFERTA 25% de descompte fins el 31 de gener

Rebràs al teu correu tota la informació sobre la discapacitat per només 11,99 € l'any.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES