Celebració del Dia Mundial del Braille com a eina per garantir els drets de les persones amb discapacitat visual

Se commemora des del 2018 cada 4 de gener

dia mundial braille drets persones discapacitat visual

El dissabte 4 de gener se celebra el Dia Mundial del Braille per posar de manifest la importància del braille com a eina per garantir els drets i les llibertats de les persones amb alguna discapacitat visual.

L’Assemblea General de les Nacions Unides va decidir, el novembre de 2018, proclamar el 4 de gener Dia Mundial del Braille per posar de manifest que facilitar l’accés a l’escriptura és un requisit crucial perquè les persones amb discapacitat visual gaudeixin plenament dels drets humans i les llibertats fonamentals.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El braille és una representació tàctil de símbols alfabètics i numèrics que utilitza sis punts per representar cada lletra i cada número i, fins i tot, símbols musicals, matemàtics i científics. La Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat el considera un mitjà de comunicació per a persones amb alguna discapacitat visual. 

A través del braille poden accedir a llibres i altres publicacions, i, conseqüentment, gaudir de l’educació, la llibertat d’expressió i opinió, i de l’accés a la informació i la comunicació escrites. També és fonamental per a la inclusió social de les persones cegues.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*