El sector de la discapacitat reclama al Govern que garanteixi la continuïtat de les entitats amb problemes econòmics

La pròrroga de pressupostos ha provocat el retard en la convocatòria de subvencions

discapacitat-viabilitat-econòmica-entitats-problemes
Trobada del Consell de la Discapacitat a Catalunya // Foto: Cocarmi (twitter)

Les entitats del sector de la discapacitat va aprofitar ahir la reunió del Consell de la Discapacitat a Catalunya (CODISCAT), per reclamar al Govern que garanteixi la continuïtat de les entitats amb més problemes pel retard en la convocatòria de subvencions provacat per la pròrroga dels pressupostos.

En aquest sentit, les entitats presents a la trobada va reclamar mesures per garantir la continuïtat d’aquelles entitats que es troben amb més dificultats, així com el compromís del Govern per avançar les convocatòries del proper exercici.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

A la trobada van assistir diferents representants de les entitats de la discapacitat a Catalunya, el president Quim Torra, que ocupa la presidència del Consell, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que juntament amb Antonio Guillén, president del Cocarmi, ostenten les vicepresidències.

La trobada va servir per posar sobre la taula les principals qüestions que preocupen al col·lectiu de les persones amb discapacitat a Catalunya. Així, Guillén va plantejar la importància de dotar-se d’una eina que “interpel·li al conjunt de la nostra societat: món local, col·legis professionals, agents econòmics i socials, partits polítics…“ tots ells “necessaris per garantir l’exercici de la plena ciutadania per part de les persones amb discapacitat”. I aquesta eina, va dir Guillén “és l’impuls d’un Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat, el qual ens ha de permetre construir les bases per ser pioners en la implementació de la Convenció de Nacions Unides”.

BANER_300X250

En relació a aquesta proposta, a la reunió es va presentar un informe preliminar del nivell d’adequació de la normativa i polítiques catalanes a la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*