Diumenge, 28 novembre 2021
IniciDretsEl sector de la discapacitat intel·lectual urgeix al Govern entrant a accelerar...

El sector de la discapacitat intel·lectual urgeix al Govern entrant a accelerar la reforma del Codi Civil Català

Perquè vagi en la línia de la reforma del Codi Civil aprovada al Congrés dels Diputats

martell simbol de la justícia codi civil
La justícia ha de garantir que les persones amb discapacitat intel·lectual puguin prendre les seves decisions // Foto: Arxiu

Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, ha urgit al Govern entrant de la Generalitat -avui arrenca la sessió d’investidura de Pere Aragonès- a accelerar el procés de la reforma del Codi Civil Català, per garantir que les persones del col·lectiu puguin prendre les seves pròpies decisions.

Dincat ha fet aquesta petició després de la recent aprovació al Congrés dels Diputats de la reforma del codi civil amb relació a la capacitat jurídica, que suposa passar d’un model d’incapacitació jurídica a un model basat en els suports.

diari-discapacitat-300x250e

Per la federació, aquesta reforma estatal suposa un pas endavant que ens encamina i alinea amb el que determina la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat, i per això considera que el nou Codi Civil Català, tot i que opera de forma independent, ha d’anar en la mateixa línea.

Afrontar els nous reptes

Toi i que Dincat aplaudeix la reforma estatal del codi civil, recorda que només és un primer pas per aconseguir l’empoderament de les persones amb discapacitat intel·lectual.

La federació recorda que ara cal afrontar els nous reptes que la nova norma planteja. D’una banda, Dincat considera necessari acompanyar la llei d’un finançament públic suficient i canvis substancials en el funcionament del sistema judicial que la facin viable i que ofereixi a les persones, famílies i entitats tota la informació i recursos necessaris per poder adaptar-se a la nova realitat. De la mateixa manera, i tot i quedar recollit en el text, insisteix en la importància que la llei posi a l’abast els mecanismes necessaris perquè les persones amb discapacitat intel·lectual que ho necessitin puguin prendre decisions segons la seva voluntat, desitjos i preferències amb les garanties necessàries per evitar que pateixin cap tipus d’abús.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES