Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciSANT JORDIEl sector de la discapacitat intel·lectual reclama per Sant Jordi més llibres...

El sector de la discapacitat intel·lectual reclama per Sant Jordi més llibres en lectura fàcil a les biblioteques públiques

Actualment hi ha 42.244 llibres de lectura fàcil a les biblioteques catalanes, que representen només el 0.35% del total

campanya 25N diba
llibres lectura fàcil biblioteques
Una persona llegint un llibre en lectura fàcil // Foto: Fundació Prodis

Un any més el sector de la discapacitat intel·lectual aprofita la celebració de la Diada de Sant Jordi per reclamar un augment del nombre de llibres en lectura fàcil a les biblioteques públiques de Catalunya.

En aquest sentit, Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament a Catalunya, afirma que actualment hi ha 42.244 llibres de lectura fàcil a les biblioteques catalanes, que representen només el 0.35% del total. Aquesta xifra és molt baixa tenint en compte que, segons dades de l’Associació de Lectura Fàcil, el 30% de la població al territori té problemes de comprensió lectora i, per tant, es podrien beneficiar d’aquest tipus de llibres i textos adaptats.

A través d’un manifest, la federació explica que són milers les persones que veuen vulnerat el seu dret a la cultura i a la informació, en no poder entendre la major part dels llibres i documents. Per això, reclama a l’administració pública i a tot el sector cultural del territori que s’impulsi la lectura fàcil (LF), el mètode de creació, adaptació i validació de documents perquè siguin més fàcils de llegir i entendre. En concret, el sector demana que s’escriguin més llibres en LF i que les editorials prenguin consciència d’aquesta necessitat, apostant per l’edició i publicació de llibres en aquest format.

Dincat alerta d’una altra problemàtica amb què es troben les persones adultes amb discapacitat intel·lectual, que moltes vegades es veuen obligades a llegir contes o llibres infantils perquè no troben novel·les escrites en lectura fàcil.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

La federació també aprofita la Diada de Sant Jordi per reivindicar informació clara, de fàcil comprensió i accessible, recordant que aquesta problemàtica es trasllada en tots els àmbits socials, polítics i administratius i que, a part dels llibres, també haurien d’estar en lectura fàcil els documents oficials, els formularis, les webs, les lleis o les receptes mèdiques, entre d’altres.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content