Dissabte, 6 març 2021
Inici Accessibilitat Universal El sector de la discapacitat insta a Renfe a accelerar la dotació...

El sector de la discapacitat insta a Renfe a accelerar la dotació d’accessibilitat universal en tots els seus serveis

El Cermi es reuneix amb l’operadora per repassar tots els temes que afecten a les persones amb discapacitat

renfe serie 447 accessibilitat serveis trens rodalies
El 78% dels trens de Rodalies són accessibles per a les persones amb discapacitat // Foto: RENFE

La setmana passada el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi) va tenir una reunió amb el president de Renfe, Isaías Táboas, on es va instar a l’operadora a accelerar la dotació d’accessibilitat universal en tots els seus serveis, perquè el tren sigui realment un transport inclusiu per a les persones amb discapacitat.

En la trobada, a la que va assistir el president del Cermi, Luis Cayo Pérez Bueno, i el secretari general, Alberto Durán, es van repassar tots els temes que afecten al col·lectiu de les persones amb discapacitat. Així es van plantejar qüestions com la transició de la gestió del servei Atendo a Adif, que ha començat a operar-lo amb una altra marca que es publicitarà en les properes dates, així com l’impacte de la liberalització ferroviària en les condicions de prestació del servei a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda.

ARC Soluciones publi

També es va abordar la demanda d’accessibilitat en tot el material rodant de Renfe i en les estacions. En aquest aspecte, el Cermi va sol·licitar informació sobre la situació, previsions d’inversió i terminis de compliment de les exigències legals en matèria d’accessibilitat.

D’altra banda, la reunió es va aprofitar per tractar dels entorns digitals, per assenyalar els problemes d’accessibilitat de la web de Renfe -tant corporativa com comercial, i la manca d’accessibilitat per a les persones amb discapacitat de les màquines expenedores de bitllets.

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES