Dissabte, 6 març 2021
Inici Accessibilitat Universal Catalunya s'integra en el grup de treball de turisme accessible de l’Organització...

Catalunya s’integra en el grup de treball de turisme accessible de l’Organització Mundial del Turisme

Treballarà per millorar el coneixement i sensibilització envers l’accessibilitat en el sector

turisme accessble
El turisme accessible és una branca d’inclusió social // Foto: Patronat de Turisme Costa Brava i Pirineu Girona

A principis d’any l’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha estat acceptada per formar part del grup de treball en turisme accessible de l’Organització Mundial del Turisme (OMT). Aquest grup l’impulsa el membre afiliat a l’OMT Red EStabel i té com a objectiu millorar el coneixement i la sensibilització envers l’accessibilitat del turisme.

En el marc d’aquesta agrupació s’organitzaran presentacions d’algunes de les millors pràctiques en aquest àmbit. En el cas de Catalunya, es presentaran els exemples del centre turístic Can Morei i del treball que s’està fent des dels parcs de la Generalitat de Catalunya concretament el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici amb els itineraris Trencant Barreres i, els parcs de la Diputació de Barcelona amb el programa No et quedis a casa!

ARC Soluciones publi

El grup de treball funciona com una eina de l’OMT perquè aquesta pugui aconseguir el seu mandat de promoure el turisme responsable, sostenible i universalment accessible. Els seus objectius principals són establir mecanismes de formació per als membres afiliats a l’OMT i d’altres organitzacions, així com a persones que treballen envers un turisme accessible/per a tothom, implementar procediments per millorar la promoció i comercialització de productes turístics accessibles i, contribuir i recolzar l’estandardització dels productes turístics accessibles.

El turisme accessible s’ha convertit en una de les principals línies estratègiques de l’ACT. Per això, junt amb les part implicades en el sector turístic, s’està treballant per prendre consciència a fi de suprimir les barreres arquitectòniques i de comunicació i apropar l’oferta per tal que totes les persones puguin gaudir d’unes vacances i d’un temps lliure de qualitat i, especialment, aquelles amb mobilitat reduïda o amb discapacitat.

Fruit d’aquest treball s’ha publicat el manual “Turisme per a Tothom”, on es recullen consells i idees per millorar la qualitat dels equipaments així com la responsabilitat social del sector. D’altra banda, des de l’ACT s’ha impulsat la ruta del Camí de Sant Jaume per a Tothom, amb el seu web específic. Es tracta d’un exemple d’implementació de solucions per facilitar l’accessibilitat a totes les persones en aquest tipus de recorregut, en especial a les persones amb discapacitat sensorial. Finalment, destacar que l’ACT disposa d’un web específic que ofereix tot un ventall de propostes i destinacions per a tothom.

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES