Dilluns, 17 maig 2021
spot_img
IniciDiscapacitat‘Barcelona també es nostra’, la candidatura conjunta a les eleccions de l’IMPD...

‘Barcelona també es nostra’, la candidatura conjunta a les eleccions de l’IMPD que proposa la unió per fer més força

Està liderada per la presidenta de Dones No Estàndards, Carme Riu

carme riu presidenta dones no estandard candidatura imdp
Carme Riu, presidenta de l’Associació Dones No Estàndard // Foto; Associació Dones No Estàndard

“Barcelona també és nostra” és una de les candidatures que es presenta a les eleccions al Consell Rector de l’Institut de Persones amb Discapacitat de Barcelona, que tindran lloc el proper mes de juny. Carme Riu Pascual, presidenta de Dones No Estàndards, lidera aquesta candidatura conjunta, i tal com va explicar en la seva presentació oficial el passat mes de març. 

“Nosaltres ens presenten amb una candidatura que aporta un programa propi en que ja estem treballant des de fa temps i volem seguir impulsant dintre de l’Institut. Però com vam comprovar algunes de les persones que estàvem integrades al Consell Rector des de fa 4 anys, no es tracta només de tenir un bon programa, sinó de pressionar units per a que es controlin la realització de les mesures que s’aprovin. Fins ara no ha hagut control de la seva aplicació”, va matisar Riu abans de presentar el programa.

En aquesta candidatura conjunta i paritària, participen 4 dones i 4 homes (entre candidats i suplents). Tots aporten experiència demostrada en diverses àrees, i sobretot en l’activisme continuat per aconseguir moltes reivindicacions del col·lectiu com, per exemple, va ser la lluita per l’accés igualitari a les platges que va tenir lloc aquest estiu, o la demanda de mesures concretes per eradicar la violència que pateixen les dones amb discapacitat en diversos àmbits.

Riu ho va expressar de manera molt clara en la presentació de la candidatura “Barcelona, també és nostra: “No basta amb voler una ciutat inclusiva i tenir bones intencions. S’ha de controlar que es compleixen les normatives aprovades; com són a les construccions a la ciutat, que l’ajuntament garanteixi el respecte a l’accessibilitat universal. També s’ha de tenir en compte que les persones amb discapacitat són les més pobres, i el 75% no treballen i sobreviuen amb pensions de misèria. De la mateixa manera no es valora ni es controla la violència que s’exerceix a la feina amb les persones amb discapacitat -sobretot les dones- i ningú vigila que les empreses -sobretot les municipals- respectin el 7 % de contractació de persones amb diversitat funcional”.

Entre altres demandes que “Barcelona també es nostra” proposa, destaquen les següents:

 • Pressupostos Municipals transversals tenint en compte a les persones amb discapacitat.
 • Aplicació del greuge econòmic i social comparatiu.
 • Formació i accés al treball, implicant a sindicats i administracions.
 • Vida independent i recursos assistencials.
 • Garantir la contractació del 7% de persones amb discapacitat en empreses en conveni amb l’Ajuntament.
 • Garantir la pràctica esportiva i promoció d’activitats a centres concertats.
 • Establir protocols per eradicar la violència al col·lectiu.
 • Accessibilitat real en tot el transport. Taxi universal.
 • Control de l’accessibilitat tant a les obres públiques com privades.
 • Habitatge accessible i digne a bon preu.
 • Ús de la platja de BCN com la resta de ciutadans.
 • Facilitar (no només per internet) l’accés a informació d’ajudes i programes específics de forma directa, dirigida a diversos tipus de discapacitat.

En l’acte de presentació de la candidatura, que va tenir lloc al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona, Carme Riu va demanar el vot per la seva candidatura conjunta perquè “la unió sempre fa la força”, va dir. Per últim, va recordar instar a participar en les eleccions a totes les persones amb discapacitat de la ciutat, recordant que moltes no estan censades per la seva discapacitat. 

Entre les components d’aquesta candidatura hi han Bertran de Five Pranger; Vanessa Fuentes Herrera; Angel Urraca Bresciani y Neus Mora Fernández, Y com suplents: Sandra Pérez Castillo; Juan Cabanas Oltra i Neus Carbonell Guarch.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES