Dilluns, 15 agost 2022
Dilluns, 15 agost 2022
IniciDestacadesEl sector català de la discapacitat demana canvis a les bases reguladores...

El sector català de la discapacitat demana canvis a les bases reguladores de les subvencions als CET per al 2022 

El COCARMI envia un document de valoració de l’Ordre EMT/136/2022 al Departament de Treball de la Generalitat

el sector demana canvis en les bases reguladores
Els CET són els centres que ocupen més persones amb discapacitat // Foto: Dincat

El sector català de la discapacitat ha demanat formalment a la Generalitat canvis en la regulació de les subvencions als Centres Especials de Treball (CET) perquè inclogui els percentatges mínims fixats al Reial Decret 818/2021 d’àmbit estatal i elimini els criteris addicionals de reducció dels ajuts al Salari Mínim Interprofessional (SMI).

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), plataforma de la qual la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) és membre actiu, ha enviat al departament de Treball de la Generalitat un document de valoració de l’Ordre EMT/136/2022 per la qual s’aproven les Bases reguladores per a la concessió de subvencions per a actuacions sobre llocs de treball ocupats per treballadors/es amb discapacitat en centres especials de treball (CET).

El document, en el qual hem participat, apunta que establir percentatges de suport salarial inferiors va en detriment de la igualtat d’oportunitats d’accés al mercat laboral de les persones amb discapacitat a Catalunya respecte d’altres comunitats autònomes.

Ara bé, es valora que tot i no recollir els mínims estatals, aquestes bases superen els mínims en el cas dels treballadors amb especials dificultats.

Alhora, el document insta a la Generalitat a demanar al Govern Central que especifiqui i diferenciï la partida d’ajuts al suport salarial, la qual s’ha de fer en funció del nombre de treballadors dels CET, ja que les interpretacions sobre aquests fons són diverses des de fa anys en funció de l’origen o l’execució, la qual cosa, al cap i a la fi, perjudica l’objectiu de la inclusió. D’altra banda, per al sector català de la discapacitat, els 112 milions d’euros procedents de la Conferència Sectorial per al 2022 són “clarament insuficients per donar cobertura al nivell d’ajuts que estableix el Reial Decret, contribuint a l’infrafinançament dels CET”.

El sector rebutja, a més, l’ús d’aquestes bases per concedir ajuts en funció del compliment d’altres requisits o condicions (mesures alternatives, rang salarial, transició a l’empresa ordinària, etcètera) els quals, en tot cas, s’haurien de regular de forma independent a la convocatòria de bases.

Per tot això, el COCARMI demana convocar una nova reunió, el més aviat possible, del grup de treball conjunt entre la Generalitat i el comitè per definir un marc general propi de les polítiques d’ocupació per a les persones amb discapacitat i modificar l’ordre EMT/136/2022, contemplant els percentatges mínims fixats al Reial Decret 818/2021 i suprimint tots els criteris addicionals de reducció de subvencions.

Així mateix es reclama convocar el programa de Suport i Acompanyament a la Inserció de les Persones amb Discapacitat a l’empresa ordinària (SIOAS) i avançar en la millora de les seves bases i les d’altres convocatòries relacionades amb la inclusió laboral del col·lectiu.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content