Dilluns, 15 agost 2022
Dilluns, 15 agost 2022
IniciDestacadesDrets Socials obre la convocatòria de subvencions per accelerar la transformació de...

Drets Socials obre la convocatòria de subvencions per accelerar la transformació de l’atenció social

Amb una dotació de 153M€ dels Fons Europeus, restarà oberta del 4 al 29 de juliol

centres de dia atenció social
Persones grans al Centre de Dia de Santa Clara, al centre històric de Lleida // Foto: Herminia Sirvent

Drets Socials ha publicat avui les dues convocatòries de subvencions en l’àmbit de l’atenció social finançades per la unió europea mitjançant el programa  Next Generation EU. La dotació  per a 2022 és de 114,5 milions d’euros i la conselleria preveu destinar-hi una partida de 38,5 M€ l’any vinent. Així, en dos anys el Departament haurà invertit més de 150 milions d’euros dels fons europeus al finançament de projectes liderats pel conjunt d’agents implicats en l’atenció social a Catalunya.

Concretament, les convocatòries publicades avui distingeix 6 línies específiques per a la construcció i la remodelació d’equipaments, la implementació de projectes tecnològics i d’innovació social o la promoció de l’accessibilitat, entre d’altres. El tràmit per presentar sol·licituds restarà obert del dia 4 al 29 de juliol.

A fi d’encaminar les actuacions del teixit d’agents implicats en l’atenció social vers aquests objectius, la convocatòria es concreta en les línies específiques següents:

Línia 1. Inversió per a nous centres residencials i d’atenció diürna  i remodelació de centres existents.

Ajuts per a fer front a inversions en centres residencials i diürns destinats a la cura de llarga durada de persones grans, persones amb discapacitat i persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental, d’addiccions o provocada pel virus VIH. També inclou inversions en equipaments per a la protecció de persones sense llar o amb necessitats d’allotjament temporal.

Aquesta línia s’adreça a entitats socials, mercantils, ens locals o persones treballadores autònomes. Les actuacions que optin a l’ajut hauran de tenir un pressupost d’execució mínim de 100.000 € 

Línia 2. Projectes de tecnologia al servei de l’atenció i la cura de les persones.

Subvencions per a projectes que utilitzin la tecnologia per aportar solucions a les persones en situació de dependència, discapacitat o de problemàtica social derivada de malaltia mental. Les iniciatives han de facilitar l’autonomia personal, la cura, el manteniment de la persona a l’entorn domiciliari, l’atenció integrada social i sanitària, així com la participació i implicació de la xarxa de voluntariat.

Aquesta línia es dirigeix a entitats socials, mercantils, ens locals, universitats i centres de recerca i d’investigació i persones treballadores autònomes.

Les actuacions que optin a l’ajut hauran de tenir un pressupost d’execució mínim de 40.000 €. 

Línia 3. Projectes tecnològics que contribueixin a la millora i transformació dels models de gestió dels serveis socials.

Aquesta línia té per objectiu finançar actuacions d’inversió tecnològica i sistemes d’informació que millorin la gestió dels serveis socials i que transformin els models d’intervenció actuals, d’acord amb el II Pla estratègic de serveis socials 2021-2024.

S’adreça principalment a entitats sense ànim de lucre, mercantils, ens locals o persones treballadores autònomes que hauran de presentar projectes amb un pressupost d’execució a partir de 40.000 €. 

Línia 4. Projectes d’innovació en serveis socials.

Ajuts al finançament de projectes pilot que promoguin models d’atenció innovadors en l’àmbit dels serveis socials, que puguin ser replicats al conjunt del sistema, permetin intercanviar coneixement sobre serveis socials i impulsar processos de modernització al sector.

Els projectes hauran d’anar en línia amb el II Pla estratègic de serveis socials 2021-2024 i tenir un pressupost d’execució mínim de 40.000 €. Hi poden optar entitats socials, mercantils, ens locals, universitats i centres de recerca i d’investigació o persones treballadores autònomes. 

Línia 5.1. Modernització i transformació ecològica i digital de les infraestructures residencials per a infants i adolescents tutelats i ex tutelats

Subvencions adreçades a entitats d’atenció a la infància i l’adolescència acreditades i interessades en dur a terme obres i adquirir equipament i maquinari per la modernització i transformació ecològica i digital dels centres residencials que atenen infants i adolescents tutelats i ex tutelats, amb l’objectiu de ser sostenibles, accessibles i adaptats a les noves tecnologies. 

En aquest cas, el cost del projecte ha de ser d’entre 40.000 i 500.000 euros.

Línia 5.2. Transició energètica i mediambiental de les instal·lacions juvenils.

Aquesta línia finança actuacions de transformació ecològica de les instal·lacions destinades a allotjar infants, adolescents i joves, per fer efectiva la  transició energètica, ecològica i mediambiental.

Per poder optar aquesta subvenció, cal que la instal·lació estigui inscrita al Registre d’instal·lacions destinades a activitats amb Infants i Joves, que inclou cases de colònies, granges escola, aules de natura, albergs de joventut i campaments juvenils.

El pressupost de l’actuació que es presenti a la convocatòria no pot ser inferior a 20.000 € ni superar els 300.000 €.  

Línia 6. Impuls i foment de l’accessibilitat als espais d’atenció al públic dels ens locals de Catalunya

Destinada als ens locals per tal que en els edificis de la seva titularitat s’hi facin actuacions per a millorar l’accessibilitat dels espais d’atenció a la ciutadania, i s’hi implementin sistemes de comunicació accessibles, d’acord amb el que estableix la normativa en aquesta matèria.

Aquesta línia, l’única en règim de concurrència no competitiva, finançarà accions orientades a fer accessibles espais d’atenció al públic, llocs webs i aplicacions per a dispositius mòbils que l’ens local posa a disposició de la ciutadania per a la realització de tràmits o consultes.

Els projectes que es presentin a la subvenció han de tenir un import entre els 10.000 i els 200.000 €.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content