Dilluns, 4 març 2024
IniciENTITATSEl sabadellenc Jordi Garcia, amb una àmplia experiència en el tercer sector,...

El sabadellenc Jordi Garcia, amb una àmplia experiència en el tercer sector, nomenat nou gerent de CIPO 

Substitueix a Joan Madaula, president de l’entitat, que ocupava el càrrec de forma provisional des del passat mes de desembre

Jordi Garcia nou gerent de cipo
Jordi Garcia, nou gerent de l’entitat // Foto: CIPO

El sabadellenc Jordi Garcia ha estat nomenat nou gerent de CIPO, una posició que ocupava provisionalment Joan Madaula, president de l’entitat, des del passat mes de desembre.

Amb un perfil financer i empresarial, Garcia compta amb una llarga experiència en el tercer sector i, més concretament, en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual: durant els últims nou anys, ha liderat la Fundació Rubricatus (El Prat de Llobregat), la qual comparteix missió amb CIPO, on va crear una cultura innovadora i d’intraprenedoria per desenvolupar noves línies productives.

Des del 2019, és membre de la Junta de Dincat, principal representant de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya, que agrupa gairebé tres-centes entitats socials, i del Patronat de la Fundació Hàbitat3, entitat gestora d’habitatge social per a persones en situació de vulnerabilitat impulsada des del tercer sector social de Catalunya.

Joan Madaula ha destacat la importància de conèixer prèviament el sector per ocupar la Direcció de la cooperativa: “En aquests moments, CIPO té en marxa projectes i objectius molt ambiciosos que requerien algú que conegués les dinàmiques, l’estructura i els agents que intervenen en tots els processos, una qualitat que el Jordi compleix amb escreix”.

Jordi Garcia, que va viure fins a la seva adolescència a Can Deu, a tocar de CIPO, s’ha mostrat entusiasmat amb l’inici d’aquesta nova etapa en la seva carrera professional: “Em fa especial il·lusió tornar a Sabadell per liderar el projecte de CIPO, una entitat que ha format part de la meva història vital.” ha dit. 

Arriba en un moment en què les entitats que treballen amb el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual afronta grans reptes i necessitats, entre les quals Garcia destaca les llargues llistes d’espera per accedir a Serveis residencials, l’increment dels mòduls i de les tarifes dels serveis concertats, l’envelliment de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies, l’ocupació laboral tant en els Centres Especials de Treball com en el mercat no protegit, la dignificació del gran treball dels professionals de les entitats socials i l’impuls de l’acció concertada reservada a les entitats del Tercer Sector. Per aconseguir avançar en aquests aspectes, el ja gerent de CIPO defensa un model basat en “el compromís de les administracions públiques i del teixit empresarial, i en la complicitat de l’ecosistema social, la comunitat i la ciutadania”.

Una de les primeres tasques que assumirà Garcia serà la definició i posterior implantació del Pla estratègic 2023-2026 de l’entitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content