Dimarts, 6 juny 2023
Dimarts, 6 juny 2023
IniciEntitatsIlersis referma el seu compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient...

Ilersis referma el seu compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient reduint prop d’un 30% la seva petjada de carboni

L’entitat està alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030

ilersis redueix la petjada de carboni
L’entitat ha instal·lat plaques solars fotovoltaiques als seus dos emplaçaments principals // Foto: Ilersis

La Fundació Privada Ilersis, en el marc del compromís verd amb la sostenibilitat i la cura del medi ambient, ha aconseguit reduir prop d’un 30% la seva petjada de carboni. En concret, des de l’any 2014, l’entitat ha reduït un 26,9% les emissions de CO2 i supera amb escreix l’objectiu inicial de reducció establert en un 15% per l’any 2020.

L’objectiu de reduir les emissions de CO2 ha estat assolit gràcies a la implantació d’un codi de bones pràctiques del Sistema de Gestió Ambiental (ISO 14001) que s’ha concretat en l’execució d’un conjunt de reformes i millores a l’entitat.

anunci guies d'arrel

Entre elles, s’han canviat els tancaments de les finestres per optimitzar l’energia a la façana de l’edifici principal, al carrer Ramon Argilés; s’han instal·lat limitadors d’aigua per reduir-ne el consum; s’ha contractat energia elèctrica provinent de fonts renovables certificades i s’ha substituït la il·luminació per làmpades LED.

En aquests moments, l’entitat continua treballant amb nous objectius de reducció entre els quals destaquen la millora de l’eficiència energètica dels equipaments, la promoció de cursos de conducció eficient per a l’equip, i la renovació de la flota de vehicles, prioritzant l’adquisició de vehicles híbrids o elèctrics.

L’entitat està alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. En concret, dels ODS 12 de consum i producció responsable i l’ODS 13 de lluita contra el canvi climàtic. Per això, per millorar la sostenibilitat, ha instal·lat plaques solars fotovoltaiques als seus dos emplaçaments principals, amb una potència suficient perquè siguin autosuficients en les hores de llum solar. La reducció de la petjada de carboni ha estat verificada segons la norma UNE EN ISO 14064. 

La responsable de Qualitat, Medi Ambient i Prevenció de Riscos Laborals d’Ilersis, Laura Gracia, explica que, la verificació és un procés minuciós, però molt satisfactori: “Per calcular la petjada de carboni, cal recopilar moltes dades amb un elevat grau de certesa i aplicar els factors d’emissió que publiquen anualment les guies de referència”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content