Dissabte, 16 octubre 2021
HomeDiscapacitatEl projecte 'Never Alone' d’atenció a persones dependents de la Fundació Ave...

El projecte ‘Never Alone’ d’atenció a persones dependents de la Fundació Ave Maria tindrà un gran retorn social

projecte-never-alone-persones-dependents-retorn-social
L’evolució demogràfica a Espanya suposa un gran repte per la gent gran i l’administració pública // Foto: Fundació Ave Maria

El projecte Never Alone de la Fundació Ave Maria, destinat a donar atenció integrada a persones dependents en entorns domiciliaris, tindrà un gran retorn social (SRoi), segons les conclusions de l’estudi realitzat per l’empresa Alfa Consulting.

El projecte de l’entitat del Garraf ha estat un dels quatre escollits per l’empresa consultora dins la primera edició del seu “Pro Bono Consulting Contest”, per donar assessorament gratuït a projectes socials d’entitats sense ànim de lucre.

Segons aquest estudi per cada euro que l’administració pública inverteix en el projecte, estalviarà 17 euros. Never Alone és una plataforma d’assistència avançada i de proximitat, per a la coordinació entre els diferents prestadors de serveis al voltant de la persona depenent, apoderant-la i oferint-li recolzament preventiu i personalitzat, en funció de l’evolució de les seves capacitats per a les Activitats de la Vida Diària (AVD).

A més d’aquesta conclusió el projecte, que encara s’està desenvolupant actualment, posa de manifest que l’evolució demogràfica a Espanya suposa un gran repte per la gent gran i l’administració pública en un futur pròxim. També apunta a que existeix una ineficiència en el procés d’avaluació de la dependència que repercuteix de forma negativa als beneficiaris.

D’altra banda deixa clar que el projecte Never Alone contribuirà tant la qualitat de vida de la persona amb dependència com a millorar l’eficàcia dels prestadors de serveis, i finalment que la prevenció de la institucionalització és l’impacte més important del projecte.

El projecte Never Alone ha rebut suport econòmic del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea, sent un dels projectes seleccionats d‘Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) del Garraf.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES