Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ SOCIALEl projecte “Horts al terrat” guanya el Premi Nova Bauhaus de la...

El projecte “Horts al terrat” guanya el Premi Nova Bauhaus de la Unió Europea

El programa de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) ha estat guardonat amb el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea. El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura

programa horts al terrat impd premi nova bauhaus
El projecte ha establert deu horts urbans en sis districtes diferents // Foto: Ajuntament de Barcelona

El reconegut projecte “Horts al terrat”, promogut per l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), ha rebut un nou reconeixement d’excel·lència en guanyar el prestigiós premi Nova Bauhaus de la Unió Europea. En una cerimònia celebrada a Brussel·les, s’ha atorgat a aquesta iniciativa el reconeixement en la categoria “Prioritzant els llocs i les persones que més ho necessiten”. Aquest premi ressalta la sostenibilitat i la inclusió que caracteritzen el projecte d’horticultura, el qual fomenta l’autonomia i l’aprenentatge, i acosta els beneficis de l’horticultura a les persones amb discapacitat.

Seleccionat entre més de 530 candidatures, “Horts al terrat” s’ha destacat com una de les deu iniciatives més innovadores per un jurat professional, i ha estat triat mitjançant una votació popular oberta a la ciutadania. El premi, que inclou una aportació econòmica de 30.000 euros i un paquet de comunicació per promocionar la iniciativa, representa un reconeixement significatiu al treball i l’impacte positiu d’aquest programa.

El projecte “Horts al terrat” és una iniciativa de l’IMPD que té com a objectiu principal promoure l’autonomia i la inclusió social de les persones amb discapacitat a través de la formació en horticultura i els processos associats. Aquest programa revitalitza terrats en desús d’edificis públics per cultivar verdures i hortalisses de manera sostenible, destinant els excedents a menjadors socials i bancs d’aliments. A més, proporciona beneficis emocionals i socials a les persones participants, reforçant el seu sentiment de pertinença i contribució a la comunitat.

Des de la seva posada en marxa a la primavera del 2016, el projecte ha establert deu horts urbans en sis districtes diferents de la ciutat, com ara Les Corts, Gràcia, l’Eixample, Ciutat Vella, Sant Martí i Sants-Montjuïc. Col·laboracions amb entitats locals i institucions educatives han estat fonamentals en el seu èxit, com s’ha vist a través de la participació de més de 200 persones amb discapacitat usuàries dels horts. Durant el 2023, es van recollir un total de 1.727 kilograms d’hortalisses i verdures, demostrant l’impacte positiu i la viabilitat del projecte.

El projecte “Horts al terrat” ha estat reconegut com a bona pràctica pels European Public Sector Awards (EPSA) en la categoria d’administracions locals i supralocals, consolidant el seu prestigi i influència en àmbits més amplis. Els premis Nova Bauhaus Europea, promoguts per la Comissió Europea, posen en relleu la creativitat i la innovació de les iniciatives que connecten el Green Deal Europeu amb la vida quotidiana de les persones, fomentant una economia circular i prioritzant les necessitats de les persones i el medi ambient. En aquest context, el reconeixement del projecte “Horts al terrat” destaca la seva contribució significativa cap a un futur més sostenible i inclusiu.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content