Dimecres, 19 gener 2022
IniciDretsEl president Puigdemont: “Tolerància zero contra la utilització partidista de la diversitat...

El president Puigdemont: “Tolerància zero contra la utilització partidista de la diversitat religiosa”

president puigdemont i representants religiosos
Carles Puigdemont saludant a representants religiosos // Foto: Rubén Moreno

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont va rebre ahir en una recepció al Palau de la Generalitat als representants de les principals confessions religioses i grups de diàleg interreligiós del país en el marc de la commemoració de la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional.

Puigdemont va expressar clarament que s’ha de tenir “tolerància zero contra qualsevol utilització partidista contra la diversitat religiosa”. El president va afegir que “l’harmonia des de la diversitat és una riques i un privilegi que no ens podem deixar arrabassar per cap dels extrems i per això ens necessitem tots”.

El cap de l’Executiu va manifestar que “hem d’estar permanentment atents davant de qualsevol brot de creixement de les fòbies contra la diversitat religiosa”, i va lamentar en aquest sentit “tristament, sempre estan en risc la llibertat religiosa i la igualtat de tots els ciutadans”. I és en aquest propòsit de garantir la llibertat religiosa on Carles Puigdemont va voler refermar el compromís de les institucions catalanes. “Podeu comptar amb la societat catalana, perquè quan ella us ha necessitat, vosaltres també hi heu estat”. “Us hem vist al costat de la societat catalana quan ha patit o quan ha tingut por, quan la gent s’ha mobilitzat per qualsevol causa”, perquè “heu entès que era una oportunitat per explicar la vostra adhesió al projecte col·lectiu de país a través de la vostra diversitat riquíssima”, va insistir. I va remarcar “l’excel·lent” relació de l’Administració amb les diferents confessions i grups religiosos del país. “Catalunya és un espai d’harmonia interconfessional del qual ens hem de sentir orgullosos i protegir”, va concloure.

De la seva banda la consellera de Governació, Administracions Publiques i Habitatge, Meritxell Borràs, va animar als assistents a continuar “treballar plegats, dialogant contínuament, per fomentar el coneixement i el respecte mutu” a la vegada que va recordar que actualment a Catalunya hi ha més de 8.000 centres de culte i que hi conviuen 13 de les religions més importants del món “en harmonia”.

D’aquesta manera el Govern va refermar el seu compromís amb el respecte al dret de la llibertat religiosa i la defensa del model de la interrelació entre comunitats que s’ha desenvolupat tradicionalment a Catalunya, atès que afavoreix la cohesió social i la pertinença a una realitat diversa.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content