El Parlament rebutja una proposta socialista per reduir els tràmits per accedir a les prestacions de dependència

El diputat Raúl Romero lamenta els vots en contra de JxCat i ERC

parlament grup socialista tràmits prestacions dependència
El diputat socialista Raúl Romero al Parlament de Catalunya // Foto: PSC

El diputat del PSC, Raúl Romero, ha lamentat avui que JxCat i ERC hagin votat en contra de la proposta socialista per reduir els tràmits administratius per accedir a les prestacions de dependència.

La proposta del grup socialista, que ha estat rebutjada, pretenia fer modificacions en la tramitació, tal com s’ha fet a altres comunitats autònomes, com el País Valencià i Canàries, per tal d’escurçar els tràmits administratius. En aquest sentit, plantejava modificar el decret de dependència de forma que hi hagués una única resolució administrativa que determinés el nivell de dependència i el Pla Individualitzat d’Atenció (PIA).

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

“Portem anys aprovant mocions al Parlament i a les comissions per reduir la llista d’espera en dependència, però aquesta segueix creixent” ha lamentat aquest matí el diputat Raúl Moreno, en la defensa de la proposta de resolució de PSC-Units que reclamava fer una tramitació més àgil de les prestacions de dependència “per deixar d’estar damunt de tot del rànquing de llista d’espera i evitar, entre altres coses la gent mori abans de rebre la prestació”. 

Pel diputat socialista, això deixa en evidència “la manca de voluntat del Govern per reduir les llistes d’espera en dependència fins i tot en la tramitació perquè la gent hagi de presentar menys papers”, un fet que considera “una molt mala notícia per les persones en situació de dependència de Catalunya”.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*