ACRA i el Govern desencallen l’actualització del grau II en residència assistida i l’increment de preus en gestió delegada

També acorden reprendre el full de ruta del sector de la gent gran

acra-quim-torra-govern-desencallen-grau-II-residència-increments-preus
A la trobada va assistir una àmplia delegació de l’entitat // Foto: Jordi Bedmar

L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) va mantenir ahir una reunió institucional amb el President del Govern de Catalunya, Joaquim Torra, que va servir per desencallar diversos temes pendents que afecten el sector d’atenció a la gent gran.

Un dels punts que es van concretar durant la trobada és que abans de finalitzar el mes de juny es publicarà el projecte d’ordre que inclou l’actualització del grau II en residència assistida, així com l’increment de preus en gestió delegada i la creació d’un espai de diàleg estable, mesures pactades des de fa mesos amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i pendents d’execució.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

D’altra banda, es va acordar reprendre el full de ruta dels agents socials i econòmics del sector de la gent gran a Catalunya, iniciativa que té per objectiu garantir l’equitat i la qualitat en l’atenció a la gent gran, millorar les condicions laborals de les persones treballadores i garantir la sostenibilitat del sector d’atenció a la gent gran.

L’ACRA va aprofitar la reunió amb Torra per reivindicar uns millors preus que permetin mantenir la qualitat en el servei, tal i com ha reconegut la presidenta Cinta Pascual. “Les tarifes públiques en residència i centre de dia porten nou anys congelades, des del 2010, i en el mateix període, els costos de gestió han augmentat un 14,14%”. La presidenta d’ACRA creu que aquest desajustament ha provocat que el sector hagi de fer grans esforços per seguir mantenint uns alts nivells de qualitat en els serveis. Per solucionar aquest problema, ACRA aposta per un nou marc tarifari pels propers anys que doni seguretat i confiança al conjunt del sector, és a dir, residències, centres de dia i altres recursos assistencials que donen servei a les persones gran en situació de dependència.

BANER_300X250

Durant la reunió també es va abordar la dificultat de trobar personal, la negociació del conveni d’ajuda a domicili i la necessitat de treballar conjuntament per donar al sector de l’atenció a la dependència i la gent gran la importància que es mereix.

La reunió entre la junta directiva d’ACRA i el President Torra, va comptar amb la presència del Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*