El Parlament elimina les restriccions a les persones amb discapacitat sensorial en els testaments

El Ple de dimecres va aprovar per unanimitat la reforma

parlament restriccions discapacitat sensorial testaments
A partir d’ara no necessitaran un acompanyant i podran fer de testimonis // Foto: Arxiu

El Ple del Parlament va aprovar aquest dimecres el Projecte de Llei de modificació del Codi Civil de Catalunya per eliminar les restriccions per a persones amb discapacitat sensorial a l’hora d’atorgar testament i alhora els habilita per fer de testimonis d’altres persones.

D’aquesta manera, les persones amb discapacitat sensorial ja no tindran restriccions i podran fer testament de forma privada i sense l’obligació d’estar acompanyats per testimonis. De la mateixa manera també podran intervenir en altres testaments en forma de testimonis.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Amb la modificació es dona compliment a la resolució del Parlament sobre igualtat i no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial de 2017, i a la Convenció de Nacions Unides sobre drets de les persones amb discapacitat.

La modificació del llibre quart d’aquest codi, que es va aprovar per unanimitat, obligarà ara a les notaries a oferir als seus clients els mitjans necessaris sense cost addicional per complir amb la nova normativa. El Col·legi de Notaris ha demanat un termini de sis mesos per poder-se adaptar la qual cosa se’ls ha concedit. 

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*