Divendres, 17 setembre 2021
spot_img
IniciDestacadesEl Govern presenta el projecte de llei del Codi civil que modifica...

El Govern presenta el projecte de llei del Codi civil que modifica els drets de les persones amb discapacitat sensorial en matèria testamentària

parlament de catalunya codi civil discapacitat sensorial
Parlament de Catalunya // Foto: Wikimèdia Commons

El Govern presenta avui al ple del Parlament el projecte de llei de modificació del llibre quart del Codi civil de Catalunya, per tal de garantir la igualtat de drets i la no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial.

La consellera de Justícia, Ester Capella, serà l’encarregada de presentar la iniciativa que modifica la redacció actual de diversos articles del llibre quart del Codi civil sobre matèria testamentària. L’objectiu d’aquest canvi és eliminar qualsevol tracte discriminatori de les persones amb discapacitat sensorial a l’hora de fer testament o d’intervenir com a testimoni en l’atorgament del testament d’algú altre. Aquest projecte de llei es tramitarà pel procediment d’urgència.

banner flyer interpersonas

A més d’aquesta presentació, el ple del Parlament realitza avui una la sessió de control al president de la Generalitat, Quim Torra, i als membres del Govern. El vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, explicarà els 10 anys de l’Agència Tributària de Catalunya; la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, donarà a conèixer quina és la relació del Govern amb l’Aran; i el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, respondrà una pregunta sobre les intromissions del Govern espanyol en les decisions del Govern i el Parlament de Catalunya.

D’altra banda, el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, informarà sobre el decret que regula la gestió i el funcionament del servei de menjador escolar; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, explicarà els instruments de protecció i gestió que aportarà la llei d’ordenació litoral; i la consellera de Cultura, Laura Borràs, respondrà una pregunta sobre els actes culturals.

Finalment, la consellera de Justícia, Ester Capella, exposarà quin és el tracte que reben els interns de les presons; la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, respondrà una pregunta sobre la recerca i un altra sobre el Reial decret llei 15/2018, de mesures urgents per a la transició energètica i la protecció dels consumidors; i el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, explicarà les polítiques retributives dels treballadors que acompleixen activitats que són de titularitat de la Generalitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content