Dilluns, 2 octubre 2023
IniciDESTACADESEl CERMI alerta a Nacions Unides sobre el risc d’exclusió social de...

El CERMI alerta a Nacions Unides sobre el risc d’exclusió social de les persones amb discapacitat a Espanya

discapacitat nacions unides exclusió social

El Comité Español de las Personas con Discapacidad (CERMI) ha traslladat a Nacions Unides quina és la situació a Espanya de les persones amb discapacitat en relació al risc de patir exclusió social.

ICF23_Baner Financament-300x600

Ho ha fet a través d’un qüestionari que ha enviat l’ONU per recabar informació sobre aquest aspecte davant la imminent visita a Espanya del relator especial sobre Pobresa Extrema i els Drets Humans de Nacions Unides, Philip Alston, que ha estat convidat pel propi govern espanyol.

Entre la informació que ha aportat, la plataforma representativa de la discapacitat a Espanya, fa referència a diferents estudis com l’Informe sobre l’estat de la pobresa: Seguiment de l’indicador AROPE de risc de pobresa i exclusió social a Espanya, 2008-2017 ‘, elaborat per la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social, segons el qual el 31, 5% de les persones amb discapacitat estan en risc d’exclusió, enfront del 24,4% de les persones sense discapacitat. Entre els factors que intervenen en aquest major risc de pobresa i / o exclusió, l’informe apunta la dificultat per a l’accés al mercat de treball i la càrrega econòmica que suposa la discapacitat.

El CERMI recorda que l’informe ‘ALBOR J. (2019): Discapacitat: l’exclusió social no és només cosa de pobres per al VIII Informe FOESSA’ xifra en el 30% la taxa d’exclusió de les persones amb discapacitat i s’estima que, quantitativament, la pobresa relativa afecta unes 735.000 persones amb discapacitat a Espanya i que el 15% de les llars de persones amb discapacitat estan formats per persones sense ocupació i sense protecció contributiva (vuit punts més que a la resta de la població).

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Així mateix, alerta que gairebé el 40% de les persones amb discapacitat estan excloses de béns o de processos relacionats amb la salut. Així, el 17% de les persones amb discapacitat no poden comprar medicaments, i el 28% d’elles viuen en llars en què tots els seus membres tenen limitacions per a activitats relacionades amb la vida diària.

Finalment, el CERMI recull també les principals conclusions de l’ ‘informe Olivenza 2018’ sobre la situació general de la discapacitat a Espanya, elaborat per l’Observatori Estatal de la Discapacitat. Aquest treball estableix que les persones amb discapacitat arriben, en línies generals, un 24,37% menys d’inclusió.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content