El CERMI alerta a Nacions Unides sobre el risc d’exclusió social de les persones amb discapacitat a Espanya

Davant la imminent visita del relator de l’ONU, Philip Alston

discapacitat nacions unides exclusió social

El Comité Español de las Personas con Discapacidad (CERMI) ha traslladat a Nacions Unides quina és la situació a Espanya de les persones amb discapacitat en relació al risc de patir exclusió social.

Ho ha fet a través d’un qüestionari que ha enviat l’ONU per recabar informació sobre aquest aspecte davant la imminent visita a Espanya del relator especial sobre Pobresa Extrema i els Drets Humans de Nacions Unides, Philip Alston, que ha estat convidat pel propi govern espanyol.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Entre la informació que ha aportat, la plataforma representativa de la discapacitat a Espanya, fa referència a diferents estudis com l’Informe sobre l’estat de la pobresa: Seguiment de l’indicador AROPE de risc de pobresa i exclusió social a Espanya, 2008-2017 ‘, elaborat per la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social, segons el qual el 31, 5% de les persones amb discapacitat estan en risc d’exclusió, enfront del 24,4% de les persones sense discapacitat. Entre els factors que intervenen en aquest major risc de pobresa i / o exclusió, l’informe apunta la dificultat per a l’accés al mercat de treball i la càrrega econòmica que suposa la discapacitat.

El CERMI recorda que l’informe ‘ALBOR J. (2019): Discapacitat: l’exclusió social no és només cosa de pobres per al VIII Informe FOESSA’ xifra en el 30% la taxa d’exclusió de les persones amb discapacitat i s’estima que, quantitativament, la pobresa relativa afecta unes 735.000 persones amb discapacitat a Espanya i que el 15% de les llars de persones amb discapacitat estan formats per persones sense ocupació i sense protecció contributiva (vuit punts més que a la resta de la població).

BANER_300X250

Així mateix, alerta que gairebé el 40% de les persones amb discapacitat estan excloses de béns o de processos relacionats amb la salut. Així, el 17% de les persones amb discapacitat no poden comprar medicaments, i el 28% d’elles viuen en llars en què tots els seus membres tenen limitacions per a activitats relacionades amb la vida diària.

Finalment, el CERMI recull també les principals conclusions de l’ ‘informe Olivenza 2018’ sobre la situació general de la discapacitat a Espanya, elaborat per l’Observatori Estatal de la Discapacitat. Aquest treball estableix que les persones amb discapacitat arriben, en línies generals, un 24,37% menys d’inclusió.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*