Dimecres, 28 setembre 2022
Dimecres, 28 setembre 2022
IniciDestacadesEl Parlament de Catalunya aprova la creació d’una comissió d’estudi dels àmbits...

El Parlament de Catalunya aprova la creació d’una comissió d’estudi dels àmbits de la salut mental i les addiccions

Les entitats representants de les persones amb problemes de salut mental i addicions aplaudeixen la decisió

parlament de catalunya aprovació comissió salut mental i addcions
Parlament de Catalunya // Foto: Wikimèdia Commons

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest matí la creació d’una comissió d’estudi de salut mental i addiccions, una decisió aplaudida per les entitats representants de les persones amb problemes de salut mental i addiccions, les seves famílies i els proveïdors de serveis del país, que han estat les promotores d’aquesta iniciativa que s’havia convertit en una reivindicació històrica.

A través d’aquesta comissió d’estudi, que quedarà constituïda en les  properes setmanes, els grups polítics que en formin part i el sector dissenyaran un pla de treball que haurà de permetre establir una diagnosi compartida sobre les mesures que cal prendre per reforçar l’atenció a les persones amb problemes de salut mental i addiccions, vetllar pels seus drets i afavorir la plena inclusió social i laboral.   

La pandèmia de la covid-19 ha evidenciat la necessitat de revisar les estratègies i el finançament públic de la salut mental i les addiccions a Catalunya per poder donar resposta urgent a la demanda del país, però també la importància de reconèixer la singularitat de la salut mental en tots els espais d’interlocució.

Una comissió de consens

El sector es mostra esperançat amb la posada en marxa d’aquesta comissió que ha de ser un element de consens i útil. Les conclusions de la comissió d’estudi haurien de permetre passar definitivament a l’acció, i així garantir un model d’atenció integrada centrat en la persona, amb un marcat caràcter preventiu, d’enfocament comunitari, de proximitat i que garanteixi la continuïtat assistencial. Un model, que incorpori el reconeixement del rol actiu i empoderat de les persones i les seves famílies, en col·laboració amb els professionals que les atenen, la valoració integral de les seves necessitats i una pràctica assistencial col·laborativa per part de totes les organitzacions i àmbits d’atenció implicats que asseguri la planificació proactiva i l’atenció compartida.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content