El model de cogestió del servei d’assistència personal d’ECOM, premiat com a exemple de governança democràtica

Ha estat uns dels guardonats als Premis La Confederació 2019

premis la confederació ecom cogestió servei assistència personal
Representants de les entitats i el president Quim Torra van posar al final de l’acte // Foto: La Confederació

ECOM ha rebut aquesta setmana un dels premis de La Confederació, en la categoria de Governança Democràtica, pel seu model de cogestió del servei d’assistència personal, que com element innovador situa el poder de decisió en la persona usuària del servei, per davant l’Administració i les entitats gestores.

Per part d’ECOM van recollir el premi, el president, Antonio Guillén, i una persona usuària del servei d’assistència personal, Martí Ballada. El lliurament del premi va ser a càrrec de Francina Alsina, presidenta de La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La Fundació ECOM va començar a impulsar aquest projecte el 2007. L’objectiu d’aquest model de cogestió és garantir a les persones usuàries els principis d’autodeterminació i autonomia personal, que són la base del model de vida independent, així com drets reconeguts a la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU.

Aquest model de cogestió s’ha construït a través d’una metodologia de treball compartit entre persones usuàries amb l’impuls d’espais de participació diversos com comissions de treball, grups entre iguals, entrevistes individuals, focus grups, etc. L’essencial d’aquesta

BANER_300X250

metodologia ha estat en tot moment la comunicació entre totes les parts, la proximitat i, sobretot, la visió de la persona usuària com a agent actiu dins el servei i l’organització.

Un dels fruits d’aplicar aquesta metodologia durant els darrers anys és que ha servit per definir els paràmetres pels quals ha de ser regulada la figura de l’assistent personal per garantir els drets de les persones i garantir el desenvolupament dels seus projectes de vida.

Els Premis La Confederació són uns guardons que tenen per objecte reconèixer iniciatives de governança democràtica i transformació social portades a terme per entitats del Tercer Sector que generen activitat econòmica en l’àmbit dels serveis socials i d’atenció a les persones.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*