Els Premis La Confederació 2019 reconeixen projectes de transformació social i governança democràtica

Van ser premiats projectes d’ECOM, FCVS, Ilersis i Eduvic

premis-confederació-projectes-transformació-social-governança-democràtica
El president Quim Torra va intervenir a l’acte de cloenda // Foto: La Confederació

La Confederació del Tercer Sector Social de Catalunya va lliurar ahir tarda la tercera edició dels seus Premis en un acte celebrat al CCCB en què va reconèixer la capacitat de Transformació social de les entitats i la millora de la seva gestió en clau de Governança democràtica. “En un context polític d’altíssima complexitat, amb pèrdua de qualitat democràtica i increment de la repressió i la vulneració de drets, el Tercer Sector sabrà estar a l’alçada, acompanyant les institucions del país en la defensa dels drets individuals i col·lectius”, va afirmar el president de La Confederació, Joan Segarra. L’acte de lliurament va comptar amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que va lamentar la situació d’infrafinançament del sector i va expressar la seva confiança en que “els pressupostos de l’any vinent ho resoldran”. Per al president Torra, “cap acció de govern té sentit si no és per estar al costat dels que presten serveis a les persones”. 

Entre les 41 candidatures presentades –recollides en una publicació— han estat premiades les següents organitzacions i experiències:

BANER_300X250

Categoria GOVERNANÇA DEMOCRÀTICA

Categoria TRANSFORMACIÓ SOCIAL

  • Ilersis | ‘Gestionar un equipament municipal emblemàtic des d’un Centre Especial de Treball’ per la innovació aportada en la gestió d’un equipament públic emblemàtic, amb un gran impacte en la visibilització i normalització del col·lectiu i en la sensibilització social, i per suposar una aposta per la cooperació públicoprivada en la gestió de serveis transferible a altres territoris i realitats.
  • Eduvic | ‘AMIT, Aprenc, M’Implico i Treballo. Acompanyament a la inserció laboral dels adolescents i joves migrats sols’ (fitxa PDF) per donar resposta a una emergència social, trencant amb visions i prejudicis presents a la societat, treballant per la integració social i laboral dels joves migrats sols
  • Menció especial del jurat: Espigoladors | ‘L’Espigolament, una eina de transformació social per suposar un canvi de mirada que trenca amb el model assistencialista en la distribució d’aliments, fent a les pròpies persones protagonistes, treballant en xarxa i fent territori, i apostant per nous paradigmes com l’economia circular i la sostenibilitat.

A l’acte hi van participar també la Coordinadora d’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona, Teresa Llorens, i la comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, Sonia Fuertes.  

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*