El Programa DIL d’integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual s’ampliarà a tot el sector públic

Quim Torra anuncia que s’aprovarà en el pròxim Consell Executiu

programa-dil-discapacitat-intel·lectual-sector-públic
El president Torra saludant a un treballador del programa DIL // Foto: Rubén Moreno

El president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar ahir que en la reunió del Consell Executiu de la setmana que ve “el Govern aprovarà un acord per fer extensiu el Programa DIL d’integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual a tot el sector públic”. Amb l’acord, les entitats del sector públic es podran adherir al programa i s’ampliaran el nombre de llocs de treballs per aquest col·lectiu. 

Així ho va explicar Quim Torra davant els usuaris i insertors que van assistir a l’acte que es va celebrar al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat per reconèixer l’èxit d’aquest programa innovador, que actualment ocupa 95 persones. 

BANER_300X250

“Tenim un programa que és pioner, però que sobretot volem que sigui referent i far per a la resta d’administracions i empreses en la inserció laboral de les persones amb discapacitat”, va apuntar Torra. 

El president va destacat que pel Govern és prioritari “aconseguir una societat veritablement inclusiva” i, per aquest motiu, tota la feina que es fa té una doble missió: “d’una banda, aconseguir que els drets i oportunitats de les persones amb discapacitat es facin efectius i, de l’altra, aconseguir que la societat canviï la seva perspectiva sobre la discapacitat”. I en aquest segon aspecte, “la integració laboral és una peça clau”, va recordar. 

Per la seva part, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va destacar que el Programa DIL “és un exemple clar de les potencialitats infinites que té aquest país quan és capaç de fer això que fem avui: sumar les capacitats d’uns i altres”. “Sempre dic que el talent és el petroli del segle XXI. Un talent que és en totes les persones i que hem de ser capaços no només d’aprofitar, sinó també d’estimular”, va afegir. 

La Generalitat és capdavantera en integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual a través del Programa DIL. El programa s’adreça a persones que tenen com a mínim un 25% de discapacitat intel·lectual reconeguda, que poden accedir a un lloc de treball a la Generalitat mitjançant convocatòries específiques pel sistema de concurs de mèrits.

La primera convocatòria de places específica per a aquest col·lectiu es va fer l’any 2003 i, des de llavors, se n’han fet quatre més, que han permès a 95 persones accedir a un lloc de treball a l’Administració.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*