Dijous, 2 desembre 2021
IniciInclusió LaboralEl Homrani es reuneix amb els agents socials, econòmics i entitats implicats...

El Homrani es reuneix amb els agents socials, econòmics i entitats implicats en la Renda Garantida de Ciutadania

reunió el homrani agents renda garantida ciutadania
La reunió va servir per avançar en el desplegament de la Renda Garantida de Ciutadania // Foto: gentcat

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, va presidir divendres passat una reunió de treball amb els agents socials, econòmics i entitats per avançar en el desplegament de la Renda Garantida de Ciutadania. El conseller va explicar que aquesta primera reunió ha estat “molt positiva” i ha servit per explicitar que “sindicats, patronal, entitats municipalistes i tots els membres que formaran part del Consell de Govern treballem en la mateixa línia per extreure el millor de la Llei”. “La nostra voluntat és posar en funcionament de forma molt ràpida aquest Consell de Govern, així com els grups de treball”, va assegurar el conseller.

En aquest sentit El Homrani va destacar que la setmana que ve es farà la primera reunió del grup de treball que s’ha creat per començar a desenvolupar el reglament de la Llei. “Aquest reglament ens ha de permetre fer front a aquells elements que la pròpia Llei marcava que  amb el desplegament reglamentari podríem abordar, com és la situació de les dones víctimes de violència masclista, les persones en situació de sensellarisme o elements a l’entorn de la compatibilitat”, va dir el conseller.  

fiare banca etica crowdfunding

El Homrani va destacar que “tots tenim molt clar que al centre hi ha les persones i el que volem és que amb el desplegament de la Llei puguem corregir i adaptar-nos a les diverses realitats existents”.

Actualment la Llei de renda garantida de ciutadania beneficia a 112.000 persones.  D’aquestes, un 40% són pensionistes que han vist incrementats els seus ingressos en un 22%. Una altra part provenen de l’antiga renda mínima d’inserció, que amb la nova prestació han augmentat en 200 euros de mitjana els seus ingressos mensuals, i 5.023 persones són usuaris que abans no rebien cap tipus de prestació.

La renda garantida de ciutadana es va començar a implementar el 15 de setembre de l’any passat. La nova prestació permet a les persones en situació de més vulnerabilitat cobrar d’entrada 564€ mensuals lligats a un pla d’inserció laboral o d’inclusió social segons la realitat de cada receptor. La quantitat a percebre anirà augmentant fins l’any 2020 quan els beneficiaris cobraran el 100% de l’Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) estimat ara en 664€ al mes.

“La sensació és molt positiva i crec que era absolutament necessari desbloquejar el Consell de Govern i el grup de treball del reglament per fer passos endavant”, va concloure el conseller.  

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES