Dilluns, 15 abril 2024
spot_img
IniciINCLUSIÓ LABORALEl Grup Social ONCE i el Govern central es comprometen a crear...

El Grup Social ONCE i el Govern central es comprometen a crear 25.000 llocs de treball per a persones amb discapacitat

El Consell de Ministres aprova un acord entre el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 i l’Organització

fundacion once desigualtat laboral persones discapacitat
L’acord busca la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat // Foto: Fundación ONCE

El Grup Social ONCE s’ha compromès a desenvolupar un nou Pla d’Ocupació i Formació que crearà 25.000 nous llocs de treball i places ocupacionals durant els propers 10 anys gràcies a l’acord aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres entre el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 i l’Organització.

Dels 25.000 llocs de treball (un 67% més que l’acord anterior), 5.000 d’ells seran en les àrees de ciència, sostenibilitat i tecnologia. De la mateixa manera, es desenvoluparan accions formatives per a 100.000 persones amb discapacitat (3,3 vegades l’objectiu actual), juntament amb 3.000 beques per a joves.

L’acord també inclou un nou apartat en que es recull els productes de loteria com a operador de joc de la llicència de l’ONCE ha d’estar “subjecte a un estricte control públic i en pro del joc responsable, social i segur”.

D’altra banda, el conveni també estableix el compromís d’atendre a un major nombre de persones amb discapacitat psicosocial, així com afavorir en competències laborals i cerca d’ocupació a 1.300 dones amb discapacitat víctimes de la violència de gènere.

Tanmateix s’elevarà la inversió destinada a serveis socials per a persones cegues i suma l’atenció a les persones estrangeres cegues o amb diferència visual greu.

El Grup Social ONCE també adquireix els compromisos de donar suport a l’esport paralímpic com a element important per aconseguir la inclusió de les persones amb discapacitat, així com cooperar en l’educació i l’ocupació de les persones cegues llatinoamericanes.

Aquest acord és fruit de la tasca de cooperació interministerial que ha estat liderada pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 amb la implicació dels ministeris de Consum, Hisenda, Treball i Interior.

Secció patrocindada per:

FECETC color logo
https://fecetc.org

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content