Diumenge, 5 desembre 2021
IniciRecerca i TecnologiaEl nou model de subvencions per a xarxes col·laboratives en salut retalla...

El nou model de subvencions per a xarxes col·laboratives en salut retalla un 65% la investigació en esclerosi múltiple

La Fundación GAEM denúncia la pràctica desaparició de la recerca en aquest camp i la paralització d’importants projectes

fundació GAEM esclerosi múltiple
El nou model de subvencions afecta a les investigacions en esclerosi múltiple // Foto: Fundación GAEM

El Ministerio de Ciencia e Innovación ha aprovat provisionalment la concessió de subvencions per a la investigació a un nou model de Xarxes d’Investigació Orientades a Resultats en Salut (RICORS). La proposta implica la desaparició de la REEM (Xarxa Espanyola d’Esclerosi Múltiple) i suposa una retallada del 65% de els grups actuals de recerca en EM, comprometent greument el futur de la investigació en esclerosi múltiple.

Si es confirma aquesta proposta el finançament a l’esclerosi múltiple quedarà reduït a 5 dels 14 grups presentats, deixant fora equips reconeguts i de gran pes en investigació i atenció assistencial de la malaltia com són l’Hospital Clínic, Hospital Vall d’Hebron (Cemcat) i Hospital del Mar a Barcelona; l’Hospital La Fe a València, l’Hospital Nacional de Paraplègics a Toledo, o l’Hospital Puerta de Hierro a Madrid, entre d’altres.

fiare banca etica crowdfunding

La proposta del Ministeri evidencia un finançament molt desigual entre programes, amb una clara discriminació cap a les malalties inflamatòries, i entre elles, una clariana greuge cap als grups d’al·lèrgia i esclerosi múltiple. En aquest sentit, els grups de recerca a EM ja n’han manifestat el desacord i indignació amb l’atribució pressupostària.

Si la resolució s’eleva a definitiva la representació d’esclerosi múltiple com a malaltia a les noves xarxes (RICORS) serà pràcticament inexistent i pot suposar la paralització de les investigacions i projectes actualment actius en nous tractaments per a l’esclerosi múltiple, una malaltia que afecta 58.000 espanyols i de la qual se’n detecten 1.800 nous casos cada any.

Per aquest motiu, la Fundación GAEM, entitat de pacients creada el 2006 per impulsar la investigació en esclerosi múltiple, ha manifestat el seu complet desacord amb la proposta del Ministeri i insta les entitats responsables a compartir els paràmetres i els criteris de formació de les noves RICORS; i a assegurar la presència, continuïtat i pes específic actual de la investigació i dels grups investigadors en esclerosi múltiple a Espanya al nou model de xarxes col·laboratives.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES