Diumenge, 4 desembre 2022
Diumenge, 4 desembre 2022
IniciEducació InclusivaEl Grup Social ONCE estrena ONCITY, el primer videojoc educatiu accessible que...

El Grup Social ONCE estrena ONCITY, el primer videojoc educatiu accessible que consciencia sobre ciutats plenament inclusives

Serà el principal material de suport didàctic dels alumnes participants al 39è Concurs Escolar del Grup Social ONCE

captura del videojoc accessible oncity
Captura de pantalla del videojoc accessible ONCITY // Foto: ONCE

El Grup Social ONCE acaba d’estrenar ONCITY, el primer videojoc educatiu i absolutament accessible, per a totes les edats, que convida a posar-se en la pell de les persones amb diferents discapacitats i aconseguir, al costat dels personatges del videojoc, ciutats o entorns plenament inclusius.

anunci guies d'arrel

Es pot jugar a ONCITY des de qualsevol dispositiu amb navegador, amb qualsevol tipus de control (comandament gamepad, ratolí, teclat, pantalla tàctil…) i connectivitat de lectors de pantalla per a persones cegues.

Es tracta del principal material de suport didàctic per a tots els grups inscrits al 39è Concurs Escolar del Grup Social ONCE, que en aquesta edició convida a estudiants i docents de tots els centres educatius a empatitzar, reflexionar i treballar per aconseguir ciutats i municipis sense barreres, impulsant la inclusió i l’accessibilitat de totes les persones.

Banner 300x250px EnBucle3

ONCITY, que estarà disponible de manera gratuïta i lliure per a tothom, està format per 12 minijocs, més de 30 preguntes quiz i continguts sorpresa com ara recomanacions de pel·lícules, sèries o plans en família, tot comentat en text fàcil i veu pels diversos personatges que habiten aquesta ciutat de color i respecte.

L’objectiu d’aquest material interactiu i entretingut és sensibilitzar a l’alumnat participant, convidant-los a empatitzar amb les persones que tenen algun tipus de discapacitat (visual, auditiva, física o intel·lectual), a través d’una experiència inclusiva. ONCITY és un videojoc 100% accessible en les seves configuracions on es troben diferents situacions  activant les seves opcions i preajustos d’accessibilitat.

El videojoc recorre i explora lliurement les diferents zones d’aquesta ciutat per tal de conèixer als seus habitants i les seves realitats o necessitats específiques, fent pel camí més accessibles espais com el Museu, el Supermercat o el Parc, i acabar en un nivell final, a l’Ajuntament, on sol·licitar a l’alcaldessa d’ONCITY que pengi de l’edifici la “lona inclusiva” i inauguri a la ciutat el Carrer de la Inclusió.

ONCITY en el 39è Concurs Escolar

Com hem explicat el videojoc ONCITY serà la peça angular de la 39a edició del Concurs Escolar del Grup Social ONCE, ja que els seus participant – enguany seran aules completes- hauran de realitzar una lona, com si fos una tanca publicitària, amb un disseny que posi en valor la importància d’aconseguir una ciutat sense barreres, així com una societat inclusiva.

Poden participar tots els estudiants dels centres educatius públics, concertats i privats, des de Primària fins a Secundària, a més d’Educació Especial i Formació Professional.

Les categories de participació són: A (3° i 4° de primària), B (5° i 6° de primària), C (1°- 4° ESO i FP Bàsica) i E (Educació Especial). Totes elles participaran sota les mateixes condicions i hauran de presentar el mateix treball, la lona de la inclusió.

Per a dur a terme el treball que es proposa, els i les docents tenen disponible material didàctic (en format en línia), elaborat per persones expertes en la matèria, sobre els diferents tipus de discapacitat i sobre l’accessibilitat, que serviran de suport per a facilitar la participació i comprensió de la temàtica d’aquesta edició.

El Concurs té un nou premi per al professorat que consistirà en una experiència de cap de setmana per a aquells que més aules inscriguin i més treballs presentin, com a reconeixement a la seva tasca durant el desenvolupament de cada edició del concurs. Es farà lliurament d’un total de 4 premis corresponents a cadascuna de les categories de participació.

A més, els grups vencedors en la fase autonòmica i els finalistes de la categoria E, tant escolars com docents, rebran un smartwatch (un rellotge intel·ligent). I els grups guanyadors a nivell estatal tindran l’oportunitat de gaudir del Festival de la Inclusió, un esdeveniment que tindrà lloc en el seu propi centre educatiu i que comptarà amb diverses activitats d’oci i cultura, com ara música, espai de gaming o diferents proves i challenges.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content