Dimarts, 19 octubre 2021
IniciDestacadesEl Govern nega l’impagament a les entitats que presten serveis al Sistema...

El Govern nega l’impagament a les entitats que presten serveis al Sistema Català de Serveis Socials

Davant les denúncies difoses avui per diferents entitats del sector

chakir el homrani conseller
Chakur el Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies // Foto: gencat

Davant de la informació que s’ha difós avui i que el Diari de la Discapacitat ha recollit en dos comunicats de La Confederació i Dincat, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha sortit al pas per aclarir que no s’ha produït cap impagament a les entitats que presten serveis al Sistema Català de Serveis Socials.

Segons explica en un comunicat, amb la declaració de l’Estat d’Alarma per la pandèmia de la covid-19, molts serveis van quedar suspesos. Malgrat això, la Generalitat es va comprometre a abonar igualment a les entitats el 100% dels serveis que no s’han prestat perquè han estat tancats. Però l’abonament dels serveis suspesos es realitza com a compensació per la covid-19, per això s’ha hagut d’articular un sistema de pagament diferent, a través d’un decret llei de 15 de juny.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha explicat que les factures presentades fins al decret llei (15 de juny) es paguen amb normalitat. Les factures d’abril presentades a partir d’aquesta data i que han entrat amb retard s’han de fer de nou amb un nou procediment de facturació perquè es tracta de compensacions. Això afecta només a la facturació del mes d’abril, i a una petita part de tota la facturació, en concret 1 milió d’euros, i per serveis que han estat suspesos i no s’han prestat. Així mateix, segons indiquen des del govern, els pagaments dels serveis que s’han prestat s’estan realitzant amb normalitat.

Pel que respecta a les subvencions, la Generalitat informa que ha flexibilitzat els mecanismes de justificació perquè en la seva majoria es tracta de projectes que no s’han pogut executar en el decurs de la pandèmia. A més han avançat convocatòries, flexibilitzat criteris de justificació i fet bestretes per dotar de liquiditat al sector social.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES