Dissabte, 3 desembre 2022
Dissabte, 3 desembre 2022
IniciDestacadesDincat veu inacceptable el retard en els pagaments a les entitats socials...

Dincat veu inacceptable el retard en els pagaments a les entitats socials anunciat pel Govern

Denuncia que la decisió posa en perill la viabilitat dels serveis

govern increment tarifes serveis socials persones discapacitat
Manifestació a Barcelona per denunciar l’nfrafinançament del sector // Foto: Dincat

El sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya s’ha sumat avui a la denuncia pel nou retard en els abonaments a les entitats d’àmbit social anunciat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies el passat dimarts.

anunci guies d'arrel

Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya considera inacceptable l’endarreriment de les quotes que s’havien d’abonar el 30 de juny (corresponents al mes d’abril), i titlla d’incomprensible que ni tan sols s’hagi donat una data de cobrament, deixant les entitats confuses i sense la possibilitat de planificar-se sabent a què s’atenen.

“Estem decebuts. Portem setmanes de diàleg amb el Govern i són plenament coneixedors de la situació tan vulnerable que estan travessant les nostres entitats”, assegura Carles Campuzano, Director de Dincat. “Exigim que paguin i que ho facin immediatament, abans que aquest endarreriment, sumat als deutes acumulats, a la falta de finançament i als sobre costos derivats de la pandèmia, dugui a les entitats a situacions irreversibles que vulnerin els drets del col·lectiu”, reclama Campuzano.

Banner 300x250px EnBucle3

L’anunci del endarreriment arriba tan sols una setmana després que Dincat recordava en un comunicat que el que realment urgeix al col·lectiu és la revisió del finançament que perceben les entitats per tal d’enfortir els serveis de forma permanent.

A dia d’avui, i segons un estudi realitzat per La Confederació, s’estima que el deute acumulat de les administracions públiques a les entitats del sector de la discapacitat intel·lectual en concepte de factures vençudes pendents de pagament és de més de 5M€. A aquest deute, se suma la quantitat de més de 7,5M€ en subvencions pendents de pagament en concepte de serveis, projectes i activitats degudament justificades. Aquestes xifres, sumades a l’impacte econòmic de la Covid-19 agreugen encara més la realitat del sector.

Dincat considera que la decisió del Govern posa en perill la sostenibilitat i viabilitat dels serveis que atenen a les persones amb discapacitat intel·lectual, deixant-les, una vegada més, desemparades i endeutades en un moment en què necessiten més que mai el seu suport i compromís, i en què cal fer front a la paga extraordinària d’estiu de les professionals.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content