El Govern impulsarà un nou model d’acció concertada a partir de les propostes de Tercer Sector

Ho va anunciar el conseller El Honmrani en la cloenda del Congrés del Tercer Sector

chakir homrani model acció concertada tercer sector
El conseller Chakir El Homrani durant l’acte de cloenda del congrés // Foto: Taula Tercer Sector Social

El conseller Chakir el Homrani va anunciar ahir en el marc de la cloenda del VI Congrés del Tercer Sector Social de Catalunya, que el Govern de la Generalitat de Catalunya iniciarà la redacció d’una llei d’acció concertada per la provisió de serveis públics d’atenció a les persones a partir de la proposta legislativa impulsada per la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya amb el suport de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social.

La proposta planteja que en el nou model el Tercer Sector Social sigui l’aliat estratègic de les administracions públiques i, per tant, que l’acció concertada quedi reservada a operadors sense afany de lucre que garanteixin l’interès general.

BANER_300X250

La proposta implica assumir les recomanacions de les Directives Europees i de la pròpia llei de contractes de l’Estat per excloure els serveis d’atenció a les persones de les lògiques de la contractació pública, que han comportat una constant devaluació dels serveis tant en termes de qualitat com de sostenibilitat. Aquesta exclusió ve justificada pel dret comunitari atenent a les característiques especials d’aquesta tipologia de serveis i a la vulnerabilitat dels col·lectius a qui es dirigeixen.

En aquesta línia, el conseller el Homrani va manifestar que aquesta nova llei ha de “promocionar la qualitat del servei, la professionalitat i la proximitat i evitar l’especulació en l’atenció de les persones”. També va apuntar que s’està treballant en un segell d’Empresa Social que serà clau per “propiciar models no mercantilitzats” i que establirà els requisits a complir per part de les organitzacions per accedir tant a l’acció concertada com a la contractació pública, amb l’objectiu de garantir la qualitat de l’atenció a les persones i assegurar l’eficiència i el màxim retorn social dels recursos públics.

Joan Segarra, president de La Confederació, va valorar molt positivament aquest pas endavant del Govern i es va posar a disposició del Conseller per començar a treballar el contingut d’una llei que sens dubte representarà un canvi radical en el sistema de serveis socials i d’atenció a les persones del nostre país.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*