Dissabte, 23 setembre 2023
IniciDEPENDÈNCIAEl Govern dotarà la Diputació de Barcelona amb 6,9 milions per millorar...

El Govern dotarà la Diputació de Barcelona amb 6,9 milions per millorar el servei de teleassistència per a persones depenents

Gràcies a aquesta partida la Diputació de Barcelona implementarà tres projectes emmarcats en el pla d’innovació del servei de cures a la llar

operadora servei teleassistencia municipal barcelona
Servei de teleassistència municipal // Foto: Arxiu

El Govern dotarà la Diputació de Barcelona amb 6,9 milions d’euros fins al 2025 per millorar el servei local de teleassistència. Aquest finançament serà a càrrec del fons Next Generation EU que gestiona el Departament de Drets Socials i que inclou, entre d’altres, una línia destinada per a projectes tecnològics al servei de l’atenció i la cura de les persones.

ICF23_Baner Financament-300x600

Amb aquesta inversió, el Pla d’innovació del servei local de teleassistència de la DIBA promourà un canvi de model de cures de llarga durada en els municipis de la demarcació de Barcelona mitjançant un procés de digitalització basat en la teleassistència avançada i les tecnologies de cures a la llar. El pla tindrà un efecte directe en la millora de la qualitat de vida de les persones usuàries i cuidadores, així com en l’optimització de la planificació i la prestació a escala local de les polítiques de cures de llarga durada al domicili.

Concretament, es duran a terme tres actuacions que consisteixen en:

  • Digitalització de la tecnologia bàsica instal·lada en les llars de les persones usuàries del Servei Local de Teleassistència, per poder garantir una prestació del servei més eficient, personalitzada i predictiva. En el marc d’aquesta iniciativa, se substituiran progressivament els terminals analògics i dels processos de treball associats, fins a arribar, a final de 2025, a la digitalització del 60% de les llars que avui disposen del Servei Local de Teleassistència. Aquesta actuació compta amb un pressupost de 6,1 milions.
  • Ampliació del projecte “Tot en un sensor” on s’incorporaran sensors innovadors amb funcions de monitoratge, aprenentatge i predicció, que aporten més seguretat i tranquil·litat a la persona i permeten avançar en la construcció d’una teleassistència del futur, predictiva i cognitiva. Drets Socials hi destinarà més de 500.000 euros.
  • Promoció de projectes d’innovació social i tecnològica vinculats al Servei Local de Teleassistència, per garantir l’accés equitatiu i accessible a tauletes amb un programa de prevenció del deteriorament cognitiu que permetrà fer un seguiment personalitzat de l’evolució d’aquelles persones usuàries del servei que ho requereixin i preveure la necessitat d’una atenció més intensiva. Aquesta actuació, amb una dotació de 286.000 euros, té un abast d’un total de 1.000 tauletes.

L’acord amb la Diputació de Barcelona vinculat al fons Next Generation EU s’emmarca en el conjunt d’actuacions amb què el Govern vol contribuir a accelerar la transformació de l’atenció social que lidera Drets Socials, en la línia fixada per l’agenda europea. 

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Mitjançant els fons Next Generation EU, la Generalitat du a terme la inversió més important feta mai a Catalunya destinada a millorar la vida de les persones, reforçant les polítiques socials com a prioritat de Govern. Des d’ara i fins al 2026, Drets Socials destinarà 400 milions d’euros provinents d’aquests fons a projectes d’ajuda als col·lectius més vulnerables, per reforçar, transformar i impulsar el conjunt dels serveis socials.

Font: Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content