Dilluns, 2 octubre 2023
IniciDISCAPACITATEl Govern condemna la manca de contundència en la sentència per abús...

El Govern condemna la manca de contundència en la sentència per abús sexual a una noia amb discapacitat a Lleida

chakir el homrani conseller departament treball afers social families reestructuració
Chakir El Homrani, conseller del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies // Foto: gencat

El Govern també ha lamentat la manca de contundència judicial en la sentència que absol un dels acusats i condemna a la pena mínima de dos anys de presó a l’altre per un abús sexual en grup a una noia amb discapacitat intel·lectual a Lleida.

ICF23_Baner Financament-300x600

El Conseller Chakir el Homrani ha afirmat que sentències com aquestes “no s’entenen” i que han de fer reflexionar als estaments judicials i polítics “darrerament hem vist massa sentencies on el dret i la dignitat de les dones no han estat garantits, on no s’ha tingut en compte el seu dolor”.

La Presidenta de l’Institut Català de les Dones Núria Balada, ha denunciat que aquest tipus de sentències afavoreixen la impunitat de les agressions masclista i fomenten la violència masclista institucional, afavorint la no credibilitat dels relats de les dones, ja que suposa una doble vitalització. “Volem donar tot suport incondicional a les víctimes d’agressions sexuals moltes vegades invisibilitzades”.

Des del Govern es demanda una reflexió profunda sobre el tractament judicial de la violència sexual contra les dones i especialment contra les dones amb discapacitat i s’aposta per incidir en una formació específica sobre  aquestes qüestions.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El Govern de la Generalitat està treballant en un Pacte Nacional contra les violències masclistes per tal de garantir a les dones una Catalunya sense violència masclista, amb 6 objectius estratègics:

1. Impulsar la prevenció específica de la violència masclista.

2. Millorar la detecció i identificació de situacions de risc i d’existència de violència masclista.

3. Desplegar i ampliar la Xarxa d’atenció i recuperació integral per a les dones que pateixen o han patit violència masclista i dels seus fills i filles dependents.

4. Millorar l’atenció de les dones en situació de violència masclista en el moment de les denúncies i al llarg de tot el procés judicial.

5. Promoure la capacitació dels professionals i la recerca en violència masclista.

6. Optimitzar els mecanismes de coordinació de la Xarxa d’atenció integral de violència masclista.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content