Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDEPENDÈNCIAEl Govern amplia la prestació CUME fins els 26 anys en casos...

El Govern amplia la prestació CUME fins els 26 anys en casos de menors amb un grau de discapacitat igual o superior al 65%

Els familiars de menors amb paràlisi cerebral celebren la nova reglamentació

campanya 25N diba
prestació cume paràlisi cerebral
Un jove amb paràlisi cerebral // Foto: ASPACE

El Consell de Ministres va aprovar aquest dimarts, a proposta del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, un real decret que recull l’ampliació en la prestació econòmica per cura de menors afectats per càncer o una altra malaltia greu de les situacions protegides (CUME) fins als 26 anys en casos d’un grau de discapacitat igual o superior al 65%. La proposta, que ja va ser incorporada a la Llei General de la Seguretat Social el març passat, reglamenta la tramitació d’aquesta prestació per tal de simplificar-la ampliant, per exemple, de 2 a 4 mesos el moment de la renovació.

Segons va detallar el Ministeri que lidera José Luis Escrivá, també s’incorporen els casos de famílies monoparentals i s’hi inclou la possibilitat que resulti beneficiari el cònjuge o parella de fet de les persones afectades per la malaltia.

El CUME és una prestació adreçada a progenitors que redueixen la seva jornada laboral per cuidar de manera directa, contínua i permanent les filles i els fills amb una malaltia greu o discapacitat, com passa fins a un 75% de les mares de menors amb paràlisi cerebral. De fet, segons assenyala Servimedia, a la actualitat hi ha 9.700 processos en vigor i més del 80% de les prestacions reconegudes es dirigeixen a dones.

Celebració de les famílies de persones amb paràlisi cerebral

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Aquesta ampliació del CUME també afecta a les famílies de persones amb paràlisi cerebral i altres discapacitats amb grans necessitats de suport, ja que el 80% aquestes persones necessiten de cures i suports continus durant 24 hores els 7 dies de la setmana.

Per aquest motiu la Confederació ASPACE ha celebrat la nova reglamentació. Manuela Muro, presidenta de Confederació ASPACE, considera que aquest és un gran avenç per a totes les mares de les persones amb paràlisi cerebral i que a la propera legislatura caldria tenir en compte la realitat d’aquestes dones cuidadores per ampliar el CUME fins als 30 anys de la persona amb grans necessitats de suport. “És una vegada transcorregut aquest temps quan, habitualment, els progenitors poden accedir a la jubilació i, en haver-hi cotitzat, les mares de persones amb paràlisi cerebral tindran garantida una pensió digna”, assenyala Muro.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content