El Govern activa un servei d’inspecció per quan rebi una alerta de situació complexa pel COVID-19 en residències

Destinat a residències per gent gran, persones amb discapacitat i salut mental

gencat servei inspecció residències casos risc covid 19
Persones grans al Centre de Dia de Santa Clara, al centre històric // Foto: Herminia Sirvent

Ahir es va activar un protocol específic d’inspecció per, en el moment que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies rebi una alerta de situació complexa en residències, s’activi un equip d’anàlisi in situ per posar en marxa mesures addicionals. 

Aquestes mesures, en coordinació amb el Departament de Salut, seran vetllar per l’adequada atenció de professionals, activar els protocols de neteja immediata del centre quan sigui preceptiu i de revisió d’aplicació de protocols per evitar els contagis.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquest nou protocol de resposta per a les residències de gent gran, discapacitat i salut mental s’activarà en els recursos on s’arribi a una situació de risc pel coronavirus.  

En els darrers dies el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha repartit 29.700 EPIS a residències i, des de divendres, 50.000 mascaretes i guants.  

BANER_300X250

La mesura se suma al call center actiu des de fa dies i a l’atenció telemàtica per atendre les incidències i dubtes que puguin tenir els equips professionals de les residències, així com d’altres recursos residencials que depenen del Departament. 

El dispositiu de resposta està gestionant diàriament incidències de 1.430 centres residencials (residències de gent gran, residències i llars residències de persones amb discapacitat i recursos de salut mental).

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*