Dissabte, 16 octubre 2021
HomeGent GranEl Dia Internacional de la Gent Gran reclama un accés i participació...

El Dia Internacional de la Gent Gran reclama un accés i participació significativa de les persones d’edat en el món digital

L’any 1990, l’Assemblea de l’ONU va proclamar l’1 d’octubre com a data per commemorar aquest esdeveniment

gent gran mon digital
Una participant en el projecte Líderes digitales 1 // Foto; Plena Inclusió

L’Assemblea General de Nacions Unides, a la Resolució 45/106, de 14 de desembre de 1990, va proclamar l’1 d’octubre com a Dia Internacional de la Gent Gran. La comunitat internacional insta d’aquesta manera a reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i proposa vetllar per una vellesa digna i segura.

El tema d’aquest 2021 del Dia Internacional de la Gent Gran, “Equitat digital per a totes les edats”, remarca la necessitat que les persones d’edat tinguin accés i una participació significativa en el món digital.

La finalitat d’aquesta jornada festiva i reivindicativa és fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d’interès d’arreu del món, i difondre una imatge més positiva de l’envelliment. 

La diada representa també una oportunitat per conscienciar la societat sobre l’estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta, així com per promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa.

Des de diverses entitats de l’àmbit de la gent gran, s’han sumat al manifest de Nacions Unides, significant la importància de la Declaració Universal del Drets Humans, i per reforçar el compromís per promoure el gaudi ple i igualitari de tots els drets, com també les llibertats fonamentals de les persones d’edat.

Les persones grans advoquen pels drets humans a tots els nivells i demanen el respecte i reconeixement a la dedicació i compromís per contribuir a un món lliure de la por i la misèria.

La celebració d’aquest any té com a objectiu:

  • Promoure les accions que facin falta a fi de que es compleixin els drets consagrats que tenim reconeguts com a ser humà, i tot al que això significa en la vida quotidiana de la gent gran.
  • Donar major visibilitat a la gent gran, com a parts actives i integrants de la societat, i demanem que se’ns reconegui com a persones que estem compromeses a fer aportacions per la millora i el gaudi de tot al que ens envolta.
  • Reflexionar sobre el progrés i els desafiaments per garantir els drets humans i les llibertats fonamentals de les persones d’edat.
  • Involucrar a tots els que en vulguin fer costat a la lluita perquè les nostres reivindicacions siguin escoltades, i que donin com a resultat la construcció d’un reconeixement en els drets que ens correspon en totes les etapes de la vida.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES