21.7 C
Barcelona
Diumenge, 31maig 2020

El Departament d’Interior, Telefónica i la Federació ACAPPS signen un conveni

També has de llegir...

Un informe del CERMI recull la vulneració dels drets humans de les persones amb discapacitat a Catalunya

L'informe fa referència a la segona activitat de la Guàrdia Urbana // Foto: Ajuntament de Barcelona El Comitè...

Més facilitats de les persones amb discapacitat per accedir als ajuts per pagar el lloguer

La COVID-19 està afectant també al pagament dels lloguers d'habitatges // Foto: Wikimedia Commons La Generalitat de Catalunya...

COCARMI preocupat perquè es pugui retallar la dotació d’atenció a persones amb discapacitat

Una persona amb discapacitat pujant a un taxi adaptat // Foto: Arxiu El president del Comitè Català de...

El Govern destina més de 9M€ a projectes d’inserció laboral de persones amb discapacitat

Les persones amb discapacitat són un col·lectiu de difícil inserció laboral // Foto: UAB.cat El Departament de Treball,...

foto grup [contact-form][contact-field label=’Nom’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Correu electrònic’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Lloc web’ type=’url’/][contact-field label=’Comentari’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

El conseller d’Interior, Jordi Jané, el director d’Empreses i Administracions Públiques de Telefónica a Catalunya, Enrique Santiago,  el president de la Federació d’Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes (ACAPPS), Raimon Jané, i el director d’Administracions Públiques de Telefonica Catalunya, Mariano Yagüez, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a la distribució de l’app per a telèfons intel·ligents que permet a les persones sordes contactar fàcilment amb el telèfon d’emergències 112.

El conseller Jané ha destacat “la gran tasca de l’ACAPPS a favor de les famílies que tenen aquest repte a la vida d’haver de comunicar-se de manera diferent” i ha reiterat que “els poders públics tenen la responsabilitat d’avançar per aconseguir una millor integració proporcionant els instruments necessaris per fer-ho, com és el cas d’aquesta app”.
Per la seva banda, el president de la Federació d’Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes, Raimon Jané, s’ha mostrat molt satisfet de poder participar en aquesta iniciativa i ha volgut remarcar “la importància del que suposa la comunicació de les persones sordes en igualtat de condicions en un tema tan rellevant com és la seguretat”. “Nosaltres com a federació hem d’ajudar a fer visibles a la gent que té aquesta dificultat que sovint és invisible per a la societat”, ha dit.
Mariano Yagüez, director d’Administracions Públiques de Telefonica Catalunya ha destacat “la valentia de la Generalitat en ser la primera comunitat autònoma que va voler provar aquesta app”.
L’app
Telefónica, en el marc de la seva col·laboració amb el CAT112, va desenvolupar una aplicació per a telèfons intel·ligents que permet a les persones sordes comunicar una emergència amb les mateixes condicions que una persona oient que pugui parlar amb els operadors del telèfon d’emergències. L’app està basada en pictogrames que recullen les principals i més comunes emergències que fan que els ciutadans truquin al Telèfon 112.
La Federació ACAPPS és una entitat sense afany de lucre creada l’any 2004 que està formada per ACAPPS Barcelona, ACAPPS Lleida, ACAPPS Vallès i ACAPPS Penedès. L’objectiu de la Federació ACAPPS és representar i defensar els drets i interessos globals de les persones amb discapacitat auditiva i de les seves famílies, a tots els nivells, davant la societat, administracions i altres institucions, integrant i impulsant amb aquesta finalitat l’acció de les Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes.
En el marc del conveni, la Federació ACAPPS serà l’encarregada de fer la distribució limitada de l’app de manera gratuïta dins del col·lectiu de persones sordes de Catalunya i, dins dels seus àmbits d’actuació, a fer difusió de l’app i promoure’n la utilització.
- Advertisement -

Articles relacionats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisement -

Últimes notícies

Residents i professionals de les residències del Grup Alba donen negatiu a les PCR de Covid-19

Personal mèdic realitzant les proves PCR de coronavirus a les llars residències // Foto: GRUP ALBA Tots els...

AMPANS estrena una websèrie per explicar la reobertura del restaurant El Canonge

Els cambres mostren a la websèrie els nous hàbits de seguretat que s'han incorporat // Foto: AMPANS AMPANS...

Les entitats de malalties neuromusculars demanen que no es retallin les subvencions del 0,7% de l’IRPF

Concentració amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Neuromusculars // Foto: Federació ASEM La Federació Espanyola de...

La xarxa de salut mental reclama un desconfinament que garanteixi els suports per a tothom

La xarxa de salut mental reclama una desescalada amb garanties per a tothom // Foto: Salut Mental Catalunya

Tornen els #DirectesFCEDF durant el mes de juny amb Susana Rodríguez, jugadora de pàdel adaptat

El proper dijous 4 de juny a les 19h comença una nova edició dels #DirectesFCEDF, una iniciativa...