Diumenge, 5 desembre 2021
IniciEntitatsEl cupó de l’ONCE del proper diumenge estarà dedicat al Dia Internacional...

El cupó de l’ONCE del proper diumenge estarà dedicat al Dia Internacional de l’Erradicació de la Pobresa

Avui ha estat lliurat a Francina Alsina, presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i de l’EAPN a Catalunya

Lliurament cupó Pobresa
Moment del lliurament de la imatge del cupó a Francina Alsina // Foto: ONCE Catalunya

El president del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, David Bernardo, i Dolors Luna, cap del Departament de Serveis Socials per Persones Afiliades, han lliurat aquest matí a Francina Alsina, presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i de l’EAPN a Catalunya, una imatge emmarcada del cupó que l’ONCE dedica, el proper diumenge 17 d’octubre, al Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa. 

Un total de 5,5 milions de cupons, amb el missatge ‘Activa’t contra la pobresa’, difondran aquesta lluita per tot el territori, coincidint amb el dia de la seva celebració.

fiare banca etica crowdfunding

David Bernardo ha destacat durant la seva intervenció, la bona col·laboració amb la Xarxa de la Pobresa des de fa ja alguns anys. “Avui els dediquem el millor que tenim: el nostre cupó, que està present per tots els pobles, places i carrers  a través dels nostres venedors amb la clara finalitat de millorar la societat i enfortir-la per fer-la més justa, inclusiva i igualitària”.

Només a Espanya, 4,5 milions de persones viuen en situació de pobresa severa. L’últim informe sobre el Estado de la Pobreza, presentat el 14 d’octubre, torna a evidenciar que el simple creixement no serveix per reduir l’exclusió social. Hi ha d’haver polítiques específicament dirigides per pal·liar i reduir la pobresa.

El 17 d’octubre representa una oportunitat per visibilitzar i reconèixer l’esforç i la lluita de les persones que viuen en situació de pobresa per fer front a la seva situació i assolir a una vida digna.

EAPN-ES  (Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social a l’Estat Espanyol) neix el 1991 i es refunda el 2004 com a xarxa d’ONG compromeses per la inclusió social de persones que pateixen pobresa i exclusió social. Està formada per 19 EAPN autonòmiques i 19 entitats d’àmbit estatal, totes elles de caràcter no lucratiu i amb un component comú: la lluita contra la pobresa i l’exclusió social.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES