Diumenge, 5 desembre 2021
IniciDiscapacitatCampanya d’ECOM al transport públic per sensibilitzar sobre la importància d’un llenguatge...

Campanya d’ECOM al transport públic per sensibilitzar sobre la importància d’un llenguatge inclusiu i respectuós

En col·laboració amb TMB i emmarcada en el 50è aniversari de l’entitat

transport públic campanya ecom llenguatge inclusiu
Un autobús amb la campanya de comunicació de l’entitat // Foto: ECOM

La Federació ECOM ha posat avui en marxa una campanya de comunicació en col·laboració amb TMB amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la importància d’un llenguatge inclusiu que respecti i no discrimini a les persones amb discapacitat.

La campanya, que s’emmarca en la celebració del 50 aniversari de l’entitat, serà visible en els autobusos i metro de Barcelona fins el 2 de novembre, i a les xarxes socials amb el hashtag #50anysECOM

fiare banca etica crowdfunding

Així mateix, la campanya pretén també posar en valor la tasca duta a terme per ECOM i les seves entitats durant aquests 50 anys per aconseguir la plena inclusió d’aquest colꞏlectiu a la societat i l’exercici dels seus drets en igualtat d’oportunitats.

La campanya també surt en el moment en què hi ha obert un debat polític per reformar la Constitució espanyola, per eliminar de l’article 49 el terme ‘dismunuidos’ per substituir-lo per persones amb discapacitat. Malauradament, malgrat haver aconseguit fer arribar aquesta petició a votació al Congrés dels diputats, el passat 30 de setembre, per oposició de PP i Vox, no es va aconseguir l’aprovació d’aquesta reforma.

Antonio Guillén, president d’ECOM, considera que “l’ús d’un llenguatge inclusiu i no discriminatori és fonamental per afavorir la inclusió i la igualtat del colꞏlectiu. El llenguatge marca quina mirada es té vers el colꞏlectiu, per això és important utilitzar un llenguatge inclusiu, perquè pot ajudar a promoure altres canvis”. Així mateix considera que si “l’ús del llenguatge progressa al carrer també ho ha de fer en la legislació”.

L’acció s’identifica plenament amb els principis d’ECOM, que reivindica que la discapacitat és una circumstància que no defineix les persones que la tenen així com també considera que la discapacitat no està només en la persona sinó també en l’entorn que l’envolta. Si l’entorn té barreres i obstacles això discapacita la persona per poder-se desenvolupar autònomament i en igualtat de condicions.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES