Dissabte, 4 desembre 2021
IniciDiscapacitatEl Congrés aprova ampliar la prestació per cures a menors amb patologies...

El Congrés aprova ampliar la prestació per cures a menors amb patologies greus (CUME) més enllà dels 18 anys

La proposició no de llei presentada pel PP i aprovada per unanimitat, dona resposta a una reivindicació històrica del sector de la discapacitat

prestacio cume menors amb discapacitat
La prestació CUME ajuda a compensar la pèrdua d’hores treballades pels progenitors // Foto: Federació ASEM

El Congrés dels Diputats ha aprovat per unanimitat una proposició no de llei, presentada pel Grup Parlamentari Popular, per ampliar la prestació de cures a menors amb patologies greus (CUME) més enllà dels 18 anys.

Aquesta mesura és una reivindicació històrica del col·lectiu de les persones amb discapacitat, i en concret de les entitats de que defensen les persones amb malalties neuromusculars, que ha aplaudit l’aprovació del Congrés. Així ho ha manifestat el president de la Federació Espanyola de Malalties Neuromusculars (Federació ASEM), Manuel Rego, qui ha explicat que “per fi” ha pogut sortir endavant en un moment que “ho necessitem més que mai”, ja que la pandèmia de la Covid-19 ha empitjorat molt les situacions dels nens i nenes amb malalties neuromusculars i també de les seves famílies.

fiare banca etica crowdfunding

La prestació CUME és una ajuda que compensa la pèrdua d’ingressos que sofreixen els treballadors progenitors, adoptants o acollidors, que redueixen la seva jornada de treball i el seu salari per cuidar de manera directa, contínua i permanent del menor a la seva càrrega, afectat per càncer o altre malaltia greu, no obstant, aquest suport cesa si es compleixen els 18 anys.

En aquest sentit, des de Federació ASEM han explicat que les malalties greus, com és el cas de les neuromusculars, prevalen més allà dels 18 anys, i fins i tot es tendeix a agravar, per lo que “era una necessitat i una urgència” que les famílies poguessin seguir atenent als seus fills “de la mateixa manera”.

“Fins el moment les famílies es trobaven en una situació de desempar total, ja que era impossible la reincorporació dels progenitors al mercat laboral bé mar per l’edat o per la dificultat d’obtenir un altre tipus d’ajuda, al que s’afegeix la no cotització d’una futura pensió”, ha explicat Rego.

Des de la Federació ASEM i les seves 29 entitats membres, han instat a que es pugui posar en marxa quant abans aquesta mesura per deixar de costat la situació “d’indefensió” que s’estava vivint i les famílies poguin “respirar” tranquil·lament.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES