Diumenge, 5 desembre 2021
IniciBarcelona obre dues noves línies d’ajudes per millorar l’accessibilitat dels habitatges de...
Array

Barcelona obre dues noves línies d’ajudes per millorar l’accessibilitat dels habitatges de persones amb discapacitat

Destinades a reformes tant en l’interior del propi domicili com en elements comuns de l’edifici

subvencions habitatges la meva llar
Les subvencions busquen millorar l’accessibilitat en els domicilis de persones amb mobilitat reduïda // Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha obert dues noves convocatòries d’ajudes per millorar l’accessibilitat dels habitatges on viuen persones amb discapacitat. Aquestes subvencions les gestiona el Consorci d’Habitatge de Barcelona, amb les aportacions de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. 

Per una banda, s’ha donat llum verda a la convocatòria d’ajuts a la rehabilitació per a l’arranjament d’interior d’habitatges de persones en situació de vulnerabilitat. Aquest ajut vol garantir les condicions de seguretat i accessibilitat en els domicilis de persones amb mobilitat reduïda, tot incorporant actuacions per a l’adaptació funcional. La seva finalitat és facilitar les activitats de la vida diària de les persones amb discapacitat incorporant elements domòtics i tecnologia per a l’accessibilitat universal i elements per a la millora de l’accessibilitat comunicativa a l’interior dels domicilis. En aquests casos, la subvenció serà del 100% del cost de l’actuació, fins a un màxim de 9.000 € per habitatge. 

fiare banca etica crowdfunding

Per l’altra banda, s’ha obert la convocatòria d’ajuts a la rehabilitació d’elements comuns a la ciutat de Barcelona per a l’any 2021. Aquest ajut està destinat a la rehabilitació d’elements comuns a la ciutat, compren obres destinades a la millora de l’accessibilitat com la instal·lació d’ascensors en finques d’habitatges de com a mínim de planta baixa més tres plantes;  la supressió de barreres arquitectòniques o la incorporació d’elements per a la millora de l’accessibilitat comunicativa per a persones amb discapacitat auditiva.destinada a la rehabilitació d’elements comuns a la ciutat, compren obres destinades a la millora de l’accessibilitat com la instal·lació d’ascensors en finques d’habitatges de com a mínim de planta baixa més tres plantes;  la supressió de barreres arquitectòniques o la incorporació d’elements per a la millora de l’accessibilitat comunicativa per a persones amb discapacitat auditiva.

El regidor i president de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, ha volgut posar en valor la importància que aquesta segona convocatòria de subvencions per a la rehabilitació dels interiors dels habitatges es realitzi des del Consorci de l’Habitatge de Barcelona perquè significa “un pas endavant en la incorporació de la inclusió i l’accessibilitat de manera transversal en els diferents serveis municipals”.

Les persones interessades a sol·licitar un dels ajuts per les actuacions d’adaptació funcional o millora de l’accessibilitat han d’acreditar el grau de discapacitat igual o superior al 33% i amb barem de mobilitat reduïda positiu; o bé tenir reconegut i en vigor un grau de discapacitat igual o superior al 65%. A més d’aquesta acreditació, els i les sol·licitants hauran de tenir en compte la resta de requisits que s’especifica en cada convocatòria per beneficiar-se dels corresponents ajuts. El termini de presentació de les sol·licituds d’inscripció a les dues subvencions finalitzarà el 20 de desembre de 2021, i els tràmits es podran gestionar a través de l’Oficina Virtual de Tràmits de l’Ajuntament.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES