Dimecres, 30 novembre 2022
Dimecres, 30 novembre 2022
IniciDiscapacitatEl Cocarmi reclama que Barcelona continuï sent capdavantera en inclusió

El Cocarmi reclama que Barcelona continuï sent capdavantera en inclusió

representants del cocarmi
Els representants del Cocarmi amb l’alcaldessa de Barcelona // Foto: Imatge cedida per Cocarmi

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) ha fet entrega a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, del Pla d’Actuació per les necessitats de les persones amb discapacitat a la ciutat de Barcelona en la visita que han fet aquest matí al consistori on també han aprofitat per demanar-li que la ciutat continuï sent capdavantera en inclusió.

El Pla d’Actuació presentat per representants de les 10 federacions del Comitè, conté tot un seguit de propostes prioritàries per l’actual mandat, que tenen com a objectiu aconseguir una ciutat amb un model de participació transversal, amb una bona salut mental, amb un transport públic accessible, uns carrers segurs i sense perills, a l’abast de tothom, que doni accessibilitat tecnològica i que apoderi les persones.

Banner 300x250px EnBucle3

El Pla inclou concretament 22 mesures, entre les quals destaca l’elaboració d’un Pla de Promoció de l’Accessibilitat de les Persones amb Discapacitat i la creació d’un Fons Local de Promoció de l’Accessibilitat, al qual s’hi destinaria un 1 per cent del pressupost anual per a obres, infraestructures i noves tecnologies. En paraules del president del Cocarmi, Antoni Guillén “aquest document ha de servir per avançar en els drets de les persones amb discapacitat, garantir l’exercici d’aquests drets, la igualtat i la no discriminació a la ciutat de Barcelona”. Guillén també ha fet referència al volum de persones amb discapacitat que hi viuen a Barcelona actualment, més de 142.000 persones segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) al afirmar que és “un percentatge prou significatiu perquè el seu ajuntament disposi d’un pla clar d’actuació que promogui i afavoreixi la seva plena integració i participació a la ciutat a tots els nivells”.

En l’àmbit laboral el Cocarmi ha reclamat a Ada Colau que es reservi el sis per cent dels contractes públics municipals que es licitin als Centres Especials de Treball (CET), així com la no acceptació, als procediments de licitació pública d’empreses que, estant-ne obligades, no acreditin el compliment de la quota legal de reserva del dos per cent de persones amb discapacitat. Alhora, se li ha recordat la necessitat de regular la segona activitat, com a situació administrativa especial del funcionament de la Policia Local, atès que actualment s’està vulnerant el dret a la igualtat d’oportunitats i de tracte. Aquesta petició anava en consonància amb la carta que el Comitè Espanyol de Representants de les Persones amb Discapacitat (CERMI) va fer arribar a l’alcaldessa de Barcelona a principis d’aquest mateix mes suggerint-li que aturés aquesta pràctica en l’Ajuntament.

D’altra banda, tot i no ser una competència municipal, el Cocarmi ha reconegut l’aposta del Consistori per la figura professional de l’assistent personal i l’increment de dotació pressupostària per la prestació del Servei d’Assistència Personal.

La trobada ha finalitzat amb la voluntat de continuar treballant conjuntament i realitzar reunions periòdiques entre l’Ajuntament de Barcelona i el Cocarmi per seguir de prop la implementació del Pla d’Actuació per les necessitats de les persones amb discapacitat a la ciutat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

8 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content