21.3 C
Barcelona
Dijous, 4 juny 2020

El Cocarmi reclama que Barcelona continuï sent capdavantera en inclusió

Apunta't al nostre Newsletter

Per estar al dia de totes les notícies, anuncis i ofertes especials

També has de llegir...

FSCD i Diari de la Discapacitat, junts per millorar la visibilitat mediàtica de la discapacitat intel·lectual

Èxit21 és el diari digital de la Fundació Catalana Síndrome de Down // Foto: FCSD La Fundació Catalana...

Cultura commemora els 10 anys de la Llei de la Llengua de Signes Catalana

Nen expressant-se en LSC // Foto: gencat El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de...

Un informe del CERMI recull la vulneració dels drets humans de les persones amb discapacitat a Catalunya

L'informe fa referència a la segona activitat de la Guàrdia Urbana // Foto: Ajuntament de Barcelona El Comitè...

Més facilitats de les persones amb discapacitat per accedir als ajuts per pagar el lloguer

La COVID-19 està afectant també al pagament dels lloguers d'habitatges // Foto: Wikimedia Commons La Generalitat de Catalunya...

representants del cocarmi
Els representants del Cocarmi amb l’alcaldessa de Barcelona // Foto: Imatge cedida per Cocarmi

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) ha fet entrega a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, del Pla d’Actuació per les necessitats de les persones amb discapacitat a la ciutat de Barcelona en la visita que han fet aquest matí al consistori on també han aprofitat per demanar-li que la ciutat continuï sent capdavantera en inclusió.

El Pla d’Actuació presentat per representants de les 10 federacions del Comitè, conté tot un seguit de propostes prioritàries per l’actual mandat, que tenen com a objectiu aconseguir una ciutat amb un model de participació transversal, amb una bona salut mental, amb un transport públic accessible, uns carrers segurs i sense perills, a l’abast de tothom, que doni accessibilitat tecnològica i que apoderi les persones.

El Pla inclou concretament 22 mesures, entre les quals destaca l’elaboració d’un Pla de Promoció de l’Accessibilitat de les Persones amb Discapacitat i la creació d’un Fons Local de Promoció de l’Accessibilitat, al qual s’hi destinaria un 1 per cent del pressupost anual per a obres, infraestructures i noves tecnologies. En paraules del president del Cocarmi, Antoni Guillén “aquest document ha de servir per avançar en els drets de les persones amb discapacitat, garantir l’exercici d’aquests drets, la igualtat i la no discriminació a la ciutat de Barcelona”. Guillén també ha fet referència al volum de persones amb discapacitat que hi viuen a Barcelona actualment, més de 142.000 persones segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) al afirmar que és “un percentatge prou significatiu perquè el seu ajuntament disposi d’un pla clar d’actuació que promogui i afavoreixi la seva plena integració i participació a la ciutat a tots els nivells”.

En l’àmbit laboral el Cocarmi ha reclamat a Ada Colau que es reservi el sis per cent dels contractes públics municipals que es licitin als Centres Especials de Treball (CET), així com la no acceptació, als procediments de licitació pública d’empreses que, estant-ne obligades, no acreditin el compliment de la quota legal de reserva del dos per cent de persones amb discapacitat. Alhora, se li ha recordat la necessitat de regular la segona activitat, com a situació administrativa especial del funcionament de la Policia Local, atès que actualment s’està vulnerant el dret a la igualtat d’oportunitats i de tracte. Aquesta petició anava en consonància amb la carta que el Comitè Espanyol de Representants de les Persones amb Discapacitat (CERMI) va fer arribar a l’alcaldessa de Barcelona a principis d’aquest mateix mes suggerint-li que aturés aquesta pràctica en l’Ajuntament.

D’altra banda, tot i no ser una competència municipal, el Cocarmi ha reconegut l’aposta del Consistori per la figura professional de l’assistent personal i l’increment de dotació pressupostària per la prestació del Servei d’Assistència Personal.

La trobada ha finalitzat amb la voluntat de continuar treballant conjuntament i realitzar reunions periòdiques entre l’Ajuntament de Barcelona i el Cocarmi per seguir de prop la implementació del Pla d’Actuació per les necessitats de les persones amb discapacitat a la ciutat.

- Advertisement -

Articles relacionats

8 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

Últimes notícies

SIFU llança una formació per a la integració laboral de persones amb discapacitat post Covid-19

Cartell de la plataforma formativa // Foto: Grupo SIFU La Fundació Grup SIFU llança aquest dijous una plataforma...

Sebastià Catllà renova el càrrec de president de la Fundació AMPANS quatre anys més

Sebastià Catllà, president del Patronat de la Fundació // Foto: AMPANS El Patronat de la Fundació AMPANS ha...

FSCD i Diari de la Discapacitat, junts per millorar la visibilitat mediàtica de la discapacitat intel·lectual

Èxit21 és el diari digital de la Fundació Catalana Síndrome de Down // Foto: FCSD La Fundació Catalana...

Al confinament, bona cara

Francisco Marín // Foto: FCSD Tot va començar el dimecres 11 de març, que va ser l’últim dia...

Leo Messi envia un missatge de suport a les persones usuàries de la Fundació AMPANS

https://www.youtube.com/watch?v=Gz4eGQ9TJXU&feature=youtu.be Al igual que fa uns dies va fer Luis Suarez, el futbolista argentí Leo Messi ha...