Diumenge, 25 setembre 2022
Diumenge, 25 setembre 2022
IniciDretsEl COCARMI reclama al Govern mesures eficients per combatre la violència de...

El COCARMI reclama al Govern mesures eficients per combatre la violència de gènere contra les dones amb discapacitat

També exigeix que es recullin dades sobre aquest fenomen per poder actuar en conseqüència

violència de gènere dones discapacitat
Les dones amb discapacitat són un col·lectiu vulnerable // Foto: Arxiu

El Comitè Català de Representants de les Persones amb Discapacitat (COCARMI), ha demanat a la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, mesures per combatre la violència de gènere contra les dones amb discapacitat i recollir dades sobre aquest fenomen per poder actuar en conseqüència, segons un comunicat publicat a les seva web.

Aquesta petició es va realitzar fa uns dies en el decurs d’una trobada que van mantenir amb la consellera una delegació del COCARMI encapçalada pel seu president, Antonio Guillén.

“La manca d’accessibilitat és el principal obstacle per poder participar en igualtat de condicions de la vida en comunitat. I això fa impossible que puguem escollir lliurement on, com i amb qui volem viure”, va comentar Antonio Guillén durant la trobada. “A més, cal un règim sancionador contundent i dissuasiu; si no, la llei serà paper mullat”, va afegir Guillén.  

Respecte a la manca de dades respecte al col·lectiu de les persones amb discapacitat, el president del COCARMI va assegurar que “la realitat de les persones amb discapacitat està oculta perquè no es recullen dades sobre les situacions de violència i discriminació que patim cada dia. Cal revertir aquesta situació per conèixer la nostra realitat i poder fer polítiques públiques més coherents”, va assenyalar el president de COCARMI.

La trobada amb la consellera Verge va servir també per reclamar altres aspectes com que els serveis d’acollida i d’atenció a les víctimes i els mecanismes de denúncia siguin accessibles i confidencials. Alhora, es va insistir perquè els funcionaris policials, de justícia, de serveis socials i de salut tinguin formació específica sobre prevenció i detecció de violència i abusos contra les persones amb discapacitat i/o problemes de salut mental.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content