Diumenge, 25 setembre 2022
Diumenge, 25 setembre 2022
IniciDestacadesEl COCARMI reclama a les administracions més esforços per prevenir els delictes...

El COCARMI reclama a les administracions més esforços per prevenir els delictes de violència cap els infants amb discapacitat

El Comitè ha condemnat la presumpte agressió sexual patida per una noia amb discapacitat de 16 anys al Rosselló

violència masclista dones discapacitat
Les nenes amb discapacitat són un col·lectiu vulnerable // Foto: Arxiu

El Comitè Català de Representants de les Persones amb Discapacitat (COCARMI) ha expressat el seu més absolut rebuig i condemna a les presumptes agressions sexuals que va patir el passat cap de setmana una noia de 16 anys amb discapacitat a la població del Rosselló (Segrià).

“La violència de gènere és un fenomen estructural que s’agreuja en el cas de les dones amb discapacitat, ja que estan exposades a un major risc de patir violència en comparació amb les dones sense discapacitat. Hem de posar-hi remei, perquè les situacions de violència de gènere que s’exerceixen contra les dones i les nenes amb discapacitat estan assolint xifres alarmants”, alerta Antonio Guillén, president del Comitè.

En aquest cas, tractant-se d’una noia menor d’edat, el Comitè reclama a totes les institucions públiques vinculades a l’atenció a la infància i l’adolescència la màxima cura i protecció del col·lectiu més vulnerable entre els vulnerables, els nens i nenes amb discapacitat i/o problemes de salut mental.

El COCARMI també ressalta la importància de la prevenció de la violència cap a la infància com a factor clau per impedir situacions com aquesta, per la qual cosa reclama que es dissenyin estratègies i accions preventives per evitar la violència cap a nens i nenes amb discapacitat i/o problemes de salut mental, orientades als infants, la família i la societat. Especialment senyala que cal incidir en la sensibilització en el respecte a la diversitat de la societat, en l’eliminació de prejudicis i falta de coneixement i comprensió de la discapacitat, així com també d’actituds derivades de la intolerància a qui és diferent.

Macroenquesta de Violència contra la Dona

Segons les dades analitzades en la Macroenquesta de Violència contra la Dona de 2019, el 40,4 per cent de les dones amb discapacitat han patit algun tipus de violència per part de la seva parella; i un 20,7 per cent havia patit violència física o sexual. Fora de l’àmbit de la parella, el 17,2 per cent de les dones amb discapacitat han patit violència física i el 10,3 per cent violència sexual.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content