Dilluns, 4 març 2024
IniciDRETSEl 80% de les dones amb discapacitat pateixen violència i tenen 4...

El 80% de les dones amb discapacitat pateixen violència i tenen 4 vegades més risc de patir-la que les dones sense

Segons un article de la Fundació CERMI Dones sobre la violència contra les dones amb discapacitat en temps de confinament

violència masclista dones discapacitat
Les dones amb discapacitat pateixen violència masclista // Foto: Arxiu

El 80% de les dones amb discapacitat pateixen violència i tenen quatre vegades més risc de patir violència sexual que la resta de les dones. Aquest és la punyent dada que s’extreu de l’article ”La violència contra les dones amb discapacitat en temps de Covid-19 i experiències grupals de sororitat online” escrit per Esther Castellanos-Torres i Isabel Caballero, de la Fundació CERMI Dones.

L’escrit explica com aquesta violència es va intensificar durant el confinament en freqüència, extensió i natura, principalment perquè durant aquest període les dones amb discapacitat tenien menys possibilitats de fugir d’aquesta violència.

En aquesta línia, la Fundació CERMI Dones assegura que el confinament pot ser un espai propici per a aquesta situació violenta i en el cas de les dones amb discapacitat s’agreuja perquè tenen que afrontar el confinament sense pràcticament suports.

LES ESTADÍSTIQUES DE VIOLÈNCIA NO ENGANYEN

Segons la Macroenquesta de Violència contra la Dona 2019 , “el 17,5% de les dones amb discapacitat que han patit violència física, sexual, emocional o han sentit por de les seves parelles, afirmen que la seva discapacitat és conseqüència de la violència exercida sobre elles per les seves parelles “. És més, “un 17,4% de les dones que tenen una discapacitat acreditada ha patit violència física d’alguna parella enfront de l’11% de les dones sense discapacitat; i un 23,4% té una discapacitat com a conseqüència d’algun episodi de violència física o sexual “, incideix l’enquesta.

Per aquest motiu la Fundació CERMI Dones ha elaborat un catàleg de recomanacions perquè les entitats puguin fer un seguiment a les dones i nenes amb aquesta situació.

També ha posat en marxa la iniciativa “No estás sola” on a través de sessions virtuals tenen un servei d’acompanyament sobre diferents temes per a les dones i nenes amb discapacitat, mares, professionals i persones cuidadores.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content