El CET d’AMPANS atura dues línies de treball de la secció de Serveis a la Indústria per falta de comandes

Afecta directament a 25 persones de la plantilla

treballadors seccio serveis industria ampans
Treballadors de la secció de Serveis a la Indústria // Foto: AMPANS

La secció de Serveis a la Indústria del Centre Especial de Treball d’AMPANS, que opera en una nau al polígon industrial Els Dolors, de Manresa, ha hagut d’aturar dues línies de treball per falta de comandes. Aquesta secció dóna feina a 139  persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat, i dóna servei a empreses que externalitzen part dels seus processos productius. 

Els Serveis a la Indústria d’AMPANS és una de les seccions del Centre Especial de Treball amb la que històricament, ha pogut crear més llocs de treball. Ara però viu una situació molt delicada, ja tocada pel fort impacte que ha tingut l’increment del SMI d’un 28 per cent des del gener del 2019. La gota que ha fet vessar el vas és la davallada notable i sobtada de comandes del sector de l’automoció, un dels principals clients del CET d’AMPANS, que viu una situació d’incertesa agreujada per la manca de subministrament de peces de la Xina arran del Covid-19 (coronavirus) que està aturant la producció d’algunes plantes, i de retruc el volum de feina del Centre Especial de Treball d’AMPANS.  

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquesta baixada de comandes afecta directament la feina de 25 persones de la plantilla del CET d’AMPANS. L’entitat està  concentrant tots els esforços per trobar nous clients que els permetin suplir aquest descens alhora que està adoptant mesures de flexibilitat horària i formatives que li permetin aguantar la greu situació per guanyar temps i mirar de garantir els llocs de treball de tota la plantilla.  

AMPANS va fer una aposta per la Secció de Serveis a la Indústria amb una millora i posada al dia d’una nau amb 2.300 m2 operatius i 600 m2 de magatzem, amb entrades de càrrega i descàrrega de camions, en un entorn industrial com és el polígon. 

BANER_300X250

L’entitat ha començat una campanya d’informació a les empreses del territori perquè els tinguin en compte com a proveïdors de serveis i productes, especialment la secció de Serveis a la Indústria, que està sent la més afectada.  La secció ofereix a les empreses la realització de processos productius que suposin una manipulació del producte des de manipulat, muntatge i encapsat de peces; comptatge, encapsat i etiquetat;  embossat, tancat, pesat i etiquetat; assemblatge de components; rectractilat amb o sense escalfor; ensobrat i etiquetat d’articles; i verificacions d’acabat de peces, entre d’altres processos.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*