El CERMI proposa una reforma legal que atorgui a les persones amb dependència el grau de discapacitat del 33%

Ha presentat un text articulat modificat del Reial Decret 1/2013

cermi persones dependència grau discapacitat

El Comitè Espanyol de Representants de les Persones amb Discapacitat (CERMI) ha fet arribar al Govern central i a tots els grups parlamentaris del Congrés i el Senat un text articulat amb una proposta de modificació per impulsar una reforma legal que assimili les situacions de dependència oficialment reconegudes amb un grau de discapacitat del 33%.

La proposta pretén canviar el Reial Decret 1/2013 de 29 de novembre, pel que s’aprova el Text Refós de la Llei General dels drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social, per a l’assimilació legal de la valoració de les situacions de dependència amb la qualificació mínima del grau de discapacitat, que en el nostre ordenament és el 33%.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La proposta del CERMI té un doble objectiu. Per un costat, facilitar la vida i obrir noves possibilitats de suports i acompanyament públic a les persones reconegudes en situació de dependència; i per l’altre, reduir les càrregues administratives, ja que d’aquesta manera, no tindran que sol·licitar el reconeixement paral·lel de discapacitat, que té un altre procediment.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*