Barcelona publica una Guia de recomanacions per a unes àrees de joc accessibles i inclusives a la ciutat

Elaborada per la Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent

barcelona guia recomanacions arees joc accessibles inclusives

L’Ajuntament de Barcelona ha publicat una Guia amb recomanacions per a unes àrees de joc accessibles i inclusives, elaborada a partir de propostes i recomanacions de persones expertes en diversitat funcional, en àrees de joc i usuàries de parcs infantils, que han estat recollides per la Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent de l’Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva.

La Guia ofereix un marc teòric sobre l’accessibilitat i inclusió en les àrees de joc, unes recomanacions concretes fruit de l’anàlisi d’elements de joc existents actualment i obre un espai de propostes i reptes.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Han participat a la guia:

  • Com a representants d’entitats: ACCAPS, AREP, Associació d’Amputats Sant Jordi, Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3, COCEMFE, DINCAT, Docència 100%, Dones no Estàndards, Federació ECOM, Fundació Sant Pere Claver, JOCVIU, La Llar. Associació contra l’afectació de l’esclerosi múltiple, ONCE i la Vocalia de Persones amb Discapacitat – Associació de Veïns de Sant Martí de Provençals.
  • Individualment: Amparo López Rubio i Marie Pierre Caire.
  • Per part de l’Ajuntament de Barcelona: tècnics i tècniques de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat.

El dret a l’accessibilitat de les àrees infantils municipals ve recollit a la Llei 14/2010 on s’especifica que “s’ha de garantir que els infants i els adolescents que tenen una discapacitat física, psíquica o sensorial puguin accedir als espais i zones recreatives públiques i en puguin gaudir, d’acord amb la legislació vigent en matèria d’accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques”.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*